Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší tým světa už dávno není nejlepší. Kdo všechno bude vyměněn?

25. 4. 2021 | 17:20 VALORANT
G2 Esports vstoupili na VALORANT scénu loni začátkem léta a po zkompletování sestavy vyhráli prvních šest turnajů. V té době nebylo pochyb o tom, kdo je na scéně králem, věci ale po prvních prohrách začaly nabírat rychlý spád. Série neúspěchů a pádu v evropském žebříčku nyní zřejmě vyvrcholí přestavbou soupisky.
G2 VALORANT
G2 VALORANT
Zdroj: G2 Esports

Vitality European Open, WePlay! Invitational, Mandatory.gg Cup, Allied Esports Odyssey, LVL Clash 2 a BLAST Twitch Invitational. To je strohý výpis turnajů, které VALORANT sestava G2 Esports ovládla během loňského léta. Když však dorazil první oficiální turnaj od Riotu s názvem First Strike, G2 v semifinále nestačili na Team Heretics. S týmem se musel rozloučit David 'davidp' Prins, což ale ještě konec všeho nebyl. S Aleksanderem 'zeek' Zygmuntem se evropské mašině totiž podařilo v lednu vyhrát ještě Red Bull Home Ground. To je ale všechno.

Rok 2021 je ve znamení VALORANT Champions Tour, všechny další úspěchy budou vedlejší. Na první velký turnaj sezóny vedlo několik cest, G2 ale skončili ve většině případů jedinou výhru od kýženého postupu. Skrze maratony v podobě dlouhých otevřených kvalifikací sice procházeli do pokročilých kol, přes TOP 8, zaručují postup, se ale ani jednou ze čtyř pokusů nedostali. Porážky procházely od různých týmů, ať už šlo o NiP, Guild, Vitality nebo Fnatic v čele s českým hráčem Martinem 'Magnum' Peňkovem. Éra G2 na trůnu už je dávno pasé.

Všechno teď směřuje k první mezinárodní akci na Islandu, o kterou si G2 ani v těchto dnech nezabojují. V některých evropských žebříčcích už dokonce vypadli z nejlepší desítky a není divu, že zahraniční žurnalisté už začali přicházet s informacemi o přestavbě celého kádru. Začátkem měsíce G2 ještě zkoušeli Oscara 'ozzy' Scotta místo zeeka, ani tento impulz ale týmu nepomohl. Podle všeho se kromě zeeka nyní s týmem rozloučí ještě dva další hráči. Podle zdrojů by se tak nová pětice měla točit pouze okolo Oscara 'mixwell' Cañellase a Jacoba 'pyth' Mourujärviho, zatímco Patryk 'paTiTek' Fabrowski a Ardis 'ardiis' Svarenieks dají slavné organizaci svá sbohem.

Podle renomovaného novináře neLa z portálu 1pv.fr už má management G2 Esports vyhlédnuté své hlavní cíle. Samozřejmě, kdyby některé z nich neuspěly nebo se nelíbily natolik, aby nahradily někoho ze stávajících hráčů, tak se paTiTek, ardiis či zeek ještě stále mohou vrátit do základní pětice. Klíčovými posilami G2 by mělo být duo Žygimantas 'nukkye' Chmieliauskas, Auni 'AvovA' Chahade z týmu Heretics. Na užším sestavu by pak měli figurovat dva zkušení lídři, Jose Luis 'koldamenta' Aranguren z týmu ACEND a dosavadní CS:GO hráč a kapitán Vitality či Cloud9, Alex 'ALEX' McMeekin. Ten by si na přechod na VALORANT nemohl vysnít lepší angažmá.

Ať tak či onak, po zbytku roku 2021 budeme vídat úplně jiné G2, než na jaké jsme byli zvyklí při jejich vítězné série v loňském roce. VALORANT scéna je stále mladá, takže talentů je všude spousty. Stačí jen najít ty správné díly skládanky, nového kapitána, a není vyloučené, že za několik týdnů budou G2 zase jednou dominovat.

Zdroj: 1pv.fr
Štítky: G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.