Přejít k hlavnímu obsahu

Nepovedený den pro MAD Lions v Rumble Stage. Nestačili na DWG KIA a překvapivě ani na PSG Talon

17. 5. 2021 | 08:30 League of Legends
Třetí den Rumble Stage už začíná pomalu ukazovat na to, co můžeme od jakých týmů čekat. Bohužel pro naše borce v MAD Lions to nevypadá, že to bude tak jednoduché, jak jsme očekávali. Přichází dvě nepříjemné prohry proti úřadujícím mistrům světa DWG a tchajwanským PSG Talon.
Nepovedený den v podání MAD Lions
Nepovedený den v podání MAD Lions
Zdroj: MAD Lions

Včerejší den byl z pohledu českých fanoušků velkým zklamáním. Výhru nad DWG očekával málokdo, ale také jsme předpokládali, že MAD Lions předvedou o něco lepší výkon. Jako už je tradicí, tak i tentokrát se na tento duel podíváme trochu blíže. Draft vyloženě nefavorizoval ani jeden z týmů. Jedinou výjimkou se stal top, kde se MAD rozhodli dát Armutovi do rukou Shena, což je v této sezóně docela neobvyklý šampion a také se ukázalo, že to byl problém.

Pro oba celky výhra v tomto zápase znamenala velice dobrou pozici pro poslední dva dny Rumble Stage. Hra samotná byla od začátku velice těsná a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Jediným problémem byl bot, kde Carzzy s Kaiserem nedokázali držet krok se svými protějšky. To také nakonec nepřímo vedlo k tomu, že DWG získali několik draků, kteří se nakonec stali klíčovým bodem celého zápasu. Hra skončila ve 32. minutě poté, co se MAD rozhodli pro poslední pokus o to s hrou něco udělat, ale to jim nevyšlo a ze zápasu odešli poraženi.

Nyní k tomu méně příjemnému. MAD Lions po prohře s DWG nastoupili do dalšího zápasu proti PSG Talon, kteří už dříve v průběhu dne famózně porazili Royal Never Give Up. To naznačovalo, že uvidíme nervy drásající souboj. Nakonec to byla noční můra pro MAD Lions.

Hra začala katastrofálně poté, co se PSG rozhodli pro pozdní invade do jungle MAD. Z nějakého zvláštního důvodu si naprosto nikdo nepokryl toto místo a PSG si připsali First Blood. Carzzy sice dokázal vyměnit život svého junglera za život nepřátelského marksmana, ale to byl právě ten problém. Elyoya neměl ve své jungli v podstatě co dělat a vůbec nepomohlo to, když ho jungler PSG přišel navštívit s výhodou v levelech na jeho vlastní campy. No a od té chvíle už se na MAD jen navalovaly problémy, s kterými nedokázali vůbec nic dělat. Nakonec dostali naprosto vymazáno a hra skončila 26. minutě vítězstvím Tchajwanců. Nemůžeme ale říci, že by si to nezasloužili. Naprosto přehráli naše borce v MAD a zaslouženě se tak posouvají v tabulce Rumble Stage před ně.

Tabulka po třetím dni Rumble Stage
Tabulka po třetím dni Rumble Stage
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.