Přejít k hlavnímu obsahu

Nová kariéra, karty hrdinů a upravená technologie HyperMotion. Co všechno zatíme víme o FIFA 22?

9. 8. 2021 | 15:55 EA SPORTS FC 24
EA Sports tradičně představují všechny novinky, které budou v následující FIFĚ, tentokrát s číslovkou 22. Dnes jsme si pro vás připravili souhrn všech těchto novinek a informací – je rozhodně na co se těšit. Upravený režim kariéry, vylepšená technologie HyperMotion a nové karty do Ultimate Teamu. Dejte nám vědět, na jaké z těchto změn se těšíte nejvíc.
Novinky FIFA 22
Novinky FIFA 22
Zdroj: EA Sports

Na začátek se musíme zastavit u často opomíjené kariéry, která v dalším vydání projde docela silnými změnami – možná těmi největšími v historii celé této série. V příští FIFĚ si budete moct vytvořit vlastní klub, se kterým následně budete hrát a starat se o něj. Od tvorby dresů, znaku, vlastních jmen až po úpravy stadionu, jaké jsme viděli minulý rok v FUT.

Dále se mají objevit nové úkoly, které budete v průběhu zápasu plnit a zvedat si tak své renomé. Pokud máte rádi trochu více realističnosti a chcete se více vžít do děje kariéry, tak i pro vás si EA Sports něco přichystalo. Nyní budete moct sledovat oslavy hráčů v kabině, nebo po výhře nějaké trofeje. Rovněž přestupy a vyjednávání se dočkaly lehkých úprav, které mají pomoct zlepšit celkový dojem.

Nyní už k opravě jednoho z největších problémů letošního FUT – krajní obránci na pozici těch středních. Trend, který se tento rok naprosto vymkl kontrole a lidé skoro přestali používat klasické středové obránce. EA Sports vyslyšelo stížnosti komunity a rozhodují se tento problém do dalšího roku velice efektivně vyřešit.

Přichází nový systém, který bude hráčům mimo jejich předepsanou pozici výrazně snižovat jejich defenzivní statistiky. Rovněž jejich stamina by měla působit do tohoto faktoru a tím pádem se možná opravdu dočkáme středních obránců zpátky na jejich opravdové pozici a krajní obránci budou konečně sloužit k tomu, k čemu mají.

Zároveň se dočkáme hráčů v nové "HyperMotion" technologii, která by je měla představit v co největší podobě k realitě. Dosud měla většina top hráčů své vlastní obličeje, ale nyní by se měli přiblížit ještě o krůček blíže k realitě díky novým a vylepšeným pohybům a chování, které nám EA Sports slibují. Sice jsou tyto novinky každý rok, ale dočkáme se tentokrát opravdu změny?

Za závěr pro fanoušky FUT přicházejí nové karty typu “Hrdinové”, kteří reprezentují jednotlivé kluby a ligy podle jejich zásluh během hráčské kariéry. Žádného Čecha jsme se bohužel nedočkali, ale třeba Mario Gómez je někdo, koho si pamatujeme velice dobře. Rovněž Polsko se dočká jednoho svého zástupce – Jerzyho Dudka.

Jerzy Dudek
Jerzy Dudek
Foto: EA Sports
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.