Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbená desková hra Monopoly má svou esportovou verzi

24. 7. 2021 | 14:14 Všechny hry
Esport se jako odvětví neustále rozrůstá. Není proto překvapením, že zasahuje i do dalších žánrů. Jeden z největších organizátorů esportových turnajů ESL nyní vytvořil jednu z prvních esportových verzí oblíbené deskovky Monopoly.
Esport Monopoly
Esport Monopoly
Zdroj: ESL

Model od ESL není jen tak obyčejný, obsahuje vlastní jedinečné panáčky, jako jsou ovladač ke konzoli, klávesnice, pár sluchátek nebo logo společnosti. Jinak se pravidla hry ale od ostatních verzí Monopoly nijak neliší. Snažíte se porazit své spoluhráče tím, že získáte více peněz než oni tím, že skupujete herní a esportové festivaly jako známé ESL Cologne, ESL Katowice nebo DreamHack Open. 

Součástí hry jsou speciální panáčci
Součástí hry jsou speciální panáčci
Zdroj: ESL

"Vítejte ve světě esportu, kde každý muže být někým. Od místní internetové kavárny po ta největší místa konání na světě, přinášet esport k fanouškům vyžaduje odborné plánování a vítěznou strategii. Jak přilákáte více fanoušků a zvýšíte sledovanost esportu? Budete investovat do herních festivalů, prodávat merchandise, budovat online esportové ligy nebo prodávat vstupenky do největších arén po celém světě?" stojí na webu prodejce.  

Hra je dostupná v anglickém a německém jazyce. Pořídit se dá na oficiálních stránkách obchodu ESL. Zaplatíte za ni 49,99 eur nebo 44,95 liber (tedy okolo 1 300 Kč) a prodejce ji rozesílá po celém světě. Monopoly jsou v herním světě oblíbeným formátem, vlastní verzi má třeba také Overwatch nebo Fortnite

ESL Monopoly
ESL Monopoly
Zdroj: ESL
Zdroj: ginx.tv
Štítky: ESL, Monopoly