Přejít k hlavnímu obsahu

Overwatch League kvůli koronaviru ruší některé zastávky

1. 2. 2020 | 13:16 Overwatch
Třetí sezóna nejprestižnější soutěže ve světě Overwatche startuje už 8. února, hned o druhém hracím víkendu se však musí těsně před začátkem dělat nutné změny. OWL totiž měla zamířit do Číny, kde v těchto dnech panují obavy z koronaviru.
Overwatch League 2020
Overwatch League 2020

V novém formátu Overwatch League uspořádá každý účastník svou lokální zastávku, kde se odehraje vždy několik zápasů. Soutěž takto chystá během třetí sezóny obletět celý svět. Součástí OWL jsou ale i čtyři čínské týmy, kterých se nyní koronavir v rámci prevence napřímo dotkne. V Číně se ruší jeden herní turnaj za druhým a v mezinárodním měřítku už nezbývá takřka žádný, který by kvůli této epidemii nebyl zrušen nebo odložen.

Zatímco první hrací víkend dorazí o příštím týdnu (8. a 9. února) do New Yorku a Arlingtonu, o týden později se kromě Philadelphie měly utkat čtyři asijské celky v čele s domácími Dragons utkat v šanghajském XinYeFang Studiu. Ještě v únoru byly na programu zastávky ve Foshanu a v Hangzhou, které jsou rovněž spolu s kláním v Šanghaji odloženy na neurčito. Přeložení se kromě února týká i dvou dalších březnových hracích víkendů.

Vzhledem k tomu, že oficiální prohlášení vydal Blizzard na Twitteru uprostřed týdne, tak ještě není veřejnosti známo, jestli si čínské destinace vymění v itineráři své termíny s jinými městy, nebo se vše prostě a jednoduše přeloží. Faktem však je, že po odložení druhého týdne LoL ligy LPL, zrušení regionální WESG kvalifikace či finále prestižní CrossFire Pro League se vzhledem k rizikům dal i tento krok očekávat. Je totiž v první řadě správný.

Overwatch League China Cancel
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.