Přejít k hlavnímu obsahu

Oznámen konec 12. sezóny! Co nás čeká v té následující?

29. 7. 2021 | 16:19 PUBG: Battlegrounds
Nový patch s označením 13.1 přinese řadu novinek. K úpravám dojde na nové mapě Taego i na Sanhoku, do hry se vrací taktéž pouštní mapa Karakin. Hráči nově budou moci skákat z padajícího letadla, jaké další novinky tento patch přináší?
Patch notes 13.1
Patch notes 13.1
Zdroj: PUBG Corp.

Dejte si pozor, právě probíhající 12. sezóna skončí už 4. srpna! Hráči tak mají poslední zlepšit své postavení, pokud je vaše divize Gold V a výše, dostanete sezónní skin na padák. Spolu s tímto oznámením vyšly i detaily patche pro nadcházející sezónu s označením 13.1. Jakých hlavních změn se v balíku změn dočkáme?

Hlavních novinek a úprav se dočká nová mapa Taego, která vyšla v posledním patchi 12.2. V první řadě se dočkáme multi air dropů. Změna spočívá v tom, že spolu s velkou červenou krabicí bude padat 5-15 menších krabic ve kterých hráči naleznou náboje, lékarny nebo granáty.

Multi air dropy
Multi air dropy
Zdroj: PUBG Corporation

Další změnou je zavedení tajné místnosti, v níž naleznete různé vybavení, jako Self AED, scopy či granáty. K tomu, abyste se do této místnosti dostali, potřebujete získat klíč, který se objevuje náhodně volně po mapě. Jedná se tedy o podobnou mechaniku z mapy Paramo. Dočkáme se taktéž nových předmětů z ostatních map: C4, Spike Trap či Emergency Pickup.

Poslední mechanikou je úplná novinka v podobě padajícího letadla, označená jako Emergency Landing. Při začátku zápasu existuje jistá pravděpodobnost, že motor letadla, které hráče rozváží po mapě, exploduje a letadlo začne padat k zemi. Čím později z tohoto letadla skočíte, tím míň doletíte, pokud se rozhodnete z tohoto letadla neskočit, začnete s 50% HP v lokalitě, kde letadlo dopadlo.

Změnám se nevyhne ani nepříliš populární Sanhok. Ten vyšel v roce 2018, ale již v roce 2020 si prošel kompletním přepracováním. Hlavní změn se dočká severozápadní ostrov, na kterém se přidaly útesy a skály ke krytí. Dále se taktéž úprav dočkal areál Temple, ve kterém nalezneme více budov, v nichž se budou nacházet předměty.

Pokud jste si pak oblíbili mapu Paramo, máme pro vás špatnou zprávu. Nastal totiž čas tuto mapu opět zaměnit za Karakin.

Karakin
Karakin
Zdroj: PUBG Corporation

V tomto patchi dojde taktéž k úpravě zbraní. Sniperky (jmenovitě Kar98k, Mosin-Nagant a M24) dostanou buff na větší vzdálenost. Vývojáři chtějí, ať jsou tyto zbraně logicky nejsilnější na velkou vzdálenost. Tato změna se dotkne i zbraní typu DMR, kterým se zvětšuje bullet drop.

Do hry se dostane také nový progressive skin, po Berylu a M416 se dočká tohoto skinu i zbraň SLR. Tento kosmetický předmět budete mít šanci získat z Contraband BuzzKill krabice s pouhopouhou 0,9% šancí.

SLR progressive skin
SLR progressive skin
Zdroj: PUBG Corporation

Hráči budou nově moci používat spray emotikony, k této nové možnosti jsou zatím známy pouze základní obrazce (šipky a srdíčko), nicméně by bylo fajn kdyby tvůrci šli po stopách jiných her a přidali spreje týmů.

Hlavní změny popisuje i oficiální PUBG video, které naleznete níže. Pokud vás zajímají všechny podrobnosti nového patche, naleznete je na oficiální stránce PUBG.

Zdroj: pubg.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!