Přejít k hlavnímu obsahu

PiXeL1kovi se nedařilo, druhý týden vyhrávají NAVI

26. 9. 2021 | 23:37 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Již tento víkend se odehraje druhý týden evropské PCS 5. Náš jediný zástupce PiXeL1K se předvedl se svým týmem v dobré formě a bude tak zajímavé sledovat, zda naváže na bronzové umístění z úvodních bojů. Nezapomeňte tak dorazit na stream v sobotu od 18:00!
PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Update #1: První hrací den přinesl spousta překvapení, jelikož v popředí se objevily týmy, kterým se v prvním týdnu moc nedařilo. Průběžné první místo po 6 hrách drží Team Liquid, které následuje FaZe Clan a Virtus.pro. PiXeL1Kovému týmu Digital Athletics se nepodařilo dosáhnout na výhru,  zaujímá 8. místo. Doufejme, že si během zítřejších her polepší. Ty začínají opět od 18:00!

Update #2: Druhý hrací den nám situaci řádně zamotal, až do 10 hry nedokázal nikdo vyhrát dvakrát, to se podařilo týmu FaZe Clan a vypadalo to, že si odnesou vítězství z druhého týdne. Jediný kdo je mohl přeskočit v poslední hře byl tým NAVI, i když se pro ně zápas nevyvíjel nejlépe, dokázali dokráčet až do TOP3, kde dokázali ze své pozice zvítězit a vyhrávají tak druhý týden! Našemu zástupci v týmu Digital Athletics se příliš nedařilo, ve formátu MC nedokázali zvítězit a skončili v tomto týdnu na 11. pozici. Rozhodovat o vítězi a PGC bodech bude zejména poslední třetí týden, ve kterém se rozdají největší odměny. Průběžným lídrem soutěže je prozatím tým Virtus.pro, který vyhrál předchozí týden.

Konečné výsledky po 2. týdnu
Konečné výsledky po 2. týdnu
Zdroj: PUBG Corporation

V sobotu podvečer vypukne druhý týden evropské PCS 5, ve kterém budeme mít o něco jasno v boji o celkového vítěze, ale budeme taktéž vědět, jak si průběžně vedou týmy v boji o světový šampionát. Minulý týden se vydařil našemu střelci Miloslavu "PiXeL1K" Feikovi, jenž s týmem Digital Athletics skončil na 3. místě a připsal si do celkového pořadí 8 500 amerických dolarů. Nicméně následující týdny se hraje postupně o stále vyšší částky. 

PCS 5 celkové pořadí po prvním týdnu
PCS 5 celkové pořadí po prvním týdnu
Zdroj: Liquipedia

Prize pool s každým týdnem mírně roste a tento víkend si vítěz už rovných odnese 20 tisíc dolarů! V minulém týdnu se nejvíce dařilo týmům Virtus.pro a BBL, kteří se až do poslední chvíle přetahovali o prvenství. Vítěze nakonec musel určit třetí tiebreaker v podobě lépe zahrané poslední hry. Dokáží tyto týmy navázat na poměrně úspěšný první týden, nebo uvidíme v popředí úplné jiné týmy? To zjistíme po 12 hrách, co se o víkendu odehrají ve formátu Most Chicken. Stejně jako minulý týden bude k dispozici český komentář od streamera DivinE. PiXeL1Kovi jde o postup na světový šampionát, tak neváhejte v sobotu a neděli dorazit v 18:00 na stream!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!