Přejít k hlavnímu obsahu

Prestižní ocenění Fotbalisty roku poprvé v historii vyhlásí také nejlepšího FIFA hráče!

23. 3. 2021 | 14:12 EA SPORTS FC 24
Bude to velká událost pro český esport a další krok k rozšíření fenoménu do povědomí široké veřejnosti. Fotbalová asociace České republiky prostřednictvím svého projektu eRepre uspořádá anketu o nejlepšího hráče na virtuálních trávnících za rok 2020. Vítěz bude vyhlášen v televizním přenosu společně s hlavní anketou Fotbalista roku.
eFotbalista roku 2021
eFotbalista roku 2021
Zdroj: grafika eRepre

V rámci prvního ročníku této unikátní ankety se bude vyhlašovat nejlepší hráč z fotbalové série od EA Sports, nikoliv eFootball PES skrze oficiální projekt české reprezentace eRepre. Pro dosažení úspěchu museli hráči prokázat své umění v celém roce 2020, tzn. jak ve hře FIFA 20, tak i po vydání nového ročníku FIFA 21.

Výběr eFotbalisty roku proběhne na velmi podobném principu jako hlasování u ostatních kategorií. Bude však respektovat specifika esportového prostředí. Do poroty byli zařazeni zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři FIFA týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, ale také fotbalisté české reprezentace Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří jsou také vášnivými hráči virtuálního fotbalu. Celkem tak bude 50 hlasujících, kteří rozhodnou o vítězi, který si odnese trofej za premiérový titul eFotbalista roku.

„Věříme, že tato anketa vzbudí velký ohlas nejen u samotných hráčů, ale v celém herním světě i v médiích. Prvním ročníkem chceme odstartovat tradici, která má velký potenciál směrem do budoucna. Pro nás je to zase možnost ukázat, že špičkoví čeští FIFA hráči jsou také aktivními sportovci, kterým třeba úplně nevyšla kariéra v profesionálním fotbale, ale i nadále se mu věnují,“ uvedla Iveta Vondrová, ředitelka oddělení reprezentace.

„Pro nás i esportové prostředí je to obrovská událost. Českým fotbalistům fandíme a teď bude mít jeden z nás možnost stát se vítězem po jejich boku,” doplnil ji T9Laky z FC Viktorie Plzeň. Vedle něj se do užšího výběru dostali Seron z týmu Sampi.Tipsport, slávista DRMi10, sparťan Emerickson a RIIJK z týmu Entropiq.

Jeden hlas bude věnován také fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre rozhodnout, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese nejcennější individuální trofej českého esportu. Vyhlášení bude možné sledovat už dnes, 23. března ve 20:15 na kanále ČT sport.

Štítky: Fotbalista roku
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.