Přejít k hlavnímu obsahu

Prestižní turnaj OCTAVIA RS iV Trophy ze seriálu ŠKODA eRally Cup vyvrcholí už dnes odpoledne

16. 5. 2021 | 10:00 Virtuální závody
První turnaj nového značkového esportového seriálu ŠKODA eRally Cup míří do rozhodující fáze. OCTAVIA RS iV Trophy čeká finále o ceny, které se uskuteční 16. května v servisním centru Kosmonosy. Absolutní vítěz vyhraje zápůjčku plug-in hybridního vozu ŠKODA OCTAVIA RS iV na 3 měsíce, ale i další v pořadí se mohou těšit na atraktivní ceny.
OCTAVIA RS iV Trophy
OCTAVIA RS iV Trophy
Zdroj: ŠKODA eRally Cup

Původně se finále mělo uskutečnit již 13. března, ale společenská situace to tehdy neumožnila. Nově se sejdou finalisté 16. května v servisním centru značky ŠKODA v Kosmonosích u Mladé Boleslavi, aby změřili síly v závěrečném souboji o ceny. Akce se zúčastní i jezdci dealerských týmů značky ŠKODA v rallyovém mistrovství ČR Filip Mareš, Miroslav Jakeš, Dominik Stříteský, Adam Březík, Věroslav Cvrček a David Tomek, kteří porovnají své umění za volanty simulátorů mimo soutěž.

Akce bude na místě moderována zkušeným motoristickým komentátorem Bélou Nemeshegyim a souboje finalistů mohou zájemci sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ i facebookových profilech ŠKODA AUTO Česká republika a ŠKODA eRally Cup. „Po celou dobu základního turnaje jsme byli svědky velmi kvalitního esportu. Samozřejmě nelze přehlédnout dominantní výkony Lukáše Matěji, ale v živém finále se začíná od nuly a všechny předchozí zásluhy jsou smazány. Můžeme se tedy těšit na velké vyvrcholení,” láká na závěrečné souboje vedoucí pořadatelského týmu ŠKODA eRally Cupu Martin Viďourek.

OCTAVIA RS iV Trophy
OCTAVIA RS iV Trophy
Zdroj: oficiální fotografie

Seriál ŠKODA eRally Cup je složený z několika samostatných turnajů, které se postupně představí během roku 2021. Prvním z nich byl OCTAVIA RS iV Trophy 2020/2021, během něhož absolvovali registrovaní účastníci 5 kvalifikačních soutěží. Na základě jejich výsledků postoupili do finále. V rámci tohoto live eventu se proti sobě na jednom místě a v jeden čas postaví osm finalistů, kteří v komentovaném závodě usednou za volanty identických simulátorů ŠKODA RallySim.

Vítěz finále získá zápůjčku vozu ŠKODA OCTAVIA RS iV na tři měsíce, ale i další v pořadí se mohou těšit na zajímavé ceny – například svezení na sedadle spolujezdce v reálném soutěžním speciálu ŠKODA FABIA Rally2. Základní část turnaje ovládl čerstvý mistr světa v erally Lukáš Matěja, jenž vyhrál všech 5 soutěží a nasbíral 549 bodů. Řadí se tak k největším favoritům na hlavní výhru, nicméně na reálném live eventu jsou všechny dosavadní úspěchy smazány a začíná se od nuly. Spolu s ním postoupilo do finále dalších 7 jezdců: David Dorňák, Jan Karabina, Luděk Lušovský, Milan Wolf, Martin Stoklas, Petr Kužela a Jiří Valík.

OCTAVIA RS iV Trophy 2020/2021 je první součástí seriálu esportových závodů ŠKODA eRally Cup, další budou do konce roku následovat. Veškeré aktuální informace ze ŠKODA eRally Cupu, ale i ze světa esportu obecně, najdou zájemci na oficiálních stránkách seriálu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.