Přejít k hlavnímu obsahu

SKADE vyhrávají evropskou kvalifikaci a jsou dalšími účastníky REPUBLEAGUE Tipos S1

29. 3. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
REPUBLEAGUE Tipos S1 se rychle blíží ke svému startu a pomalu poznáváme všechny účastníky, z nichž je nejčerstvější bulharský tým SKADE. Ten se do hlavní části dostal přes první evropskou kvalifikaci, kde si vedl a výborně a zaslouženě postoupil.
SKADE postupují do REPUBLEAGUE Tipos S1
SKADE postupují do REPUBLEAGUE Tipos S1
Zdroj: REPUBLEAGUE

První evropská kvalifikace do REPUBLEAGUE Tipos S1 je za námi. V klasickém Single Elimination pavouku se mezi sebou utkalo úctyhodných 139 celků, velké naděje byly vkládány do SKADE, Izako Boars, PACT nebo 100PingGods. Z česko-slovenských celků se nejvíce dařilo Winfinity, kteří se dostali až do čtvrtého kola. Až do toho posledního se pak dostal zřejmě největší favorit turnaje SKADE, který celou kvalifikaci následně opanoval!

Účastníci REPUBLEAGUE TIPOS S1:
 Česká republika SINNERS Česká republika Entropiq Evropa Movistar Riders Dánsko CPH Flames
 Rusko Winstrike Německo Sprout Portugalsko SAW Polsko Anonymo
 Evropa Endpoint Rusko forZe Rusko NAVI Junior Švédsko Young Ninjas
 Slovensko eSuba Česko + Slovensko CZ/SK #2 Bulharsko SKADE Evropa EU #2

Bulhaři vstoupil do turnaje celkem lehce, první velké jméno na ně čekalo až v pátém kole, kdy se postavili proti Illuminar. Paradoxně je ale porazili 16:4, kdežto se Sissi State Punks v minulém kole sehráli vyrovnanou partii 16:14. O tom, zda se probojují do BO3 semifinále, se rozhodlo v boji proti HDE_Hype. SKADE je ale rozdrtili 16:3 a na obzoru vyhlíželi svého dalšího soupeře, kterým nakonec nebyl nikdo jiný, než 100PingGods. První mapa šla sice ve prospěch Kazachů, SKADE ale předvedli reverse sweep a postoupili do grand finále.

Soupeřem se jim stali Izako Boars, jejichž sílu předtím poznaly týmy jako Ambush či PACT. Na začátku se více dařilo Izako Boars, kteří si získali svoji první mapu, to samé ale předvedl i jejich soupeř, jenž se momentálně nachází na 42. místě HLTV žebříčku. Netradiční decider v podobě Trainu byl ze začátku vyrovnaný, SKADE ale byli o krok napřed v bránění a mohli se radovat ze vstupenky do hlavní části REPUBLEAGUE Tipos S1! Podrobnější výsledky z druhého hracího dne naleznete tradičně v našem Zápasovníku.

Organizátoři také představili poslední dva pozvané týmy, kterými jsou NAVI Junior a Young Ninjas. Velká škoda, že se nepodařilo ulovit nikoho zvučnějšího, ale určitě se oběma podaří ukázat se v dobrém světle. Složení ligy doplní poslední dvě kvalifikace, z nichž bude jedna česko-slovenská a jedna evropská:

Štítky: SKADE, REPUBLEAGUE
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.