Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postupují do vyřazovací části EU Masters! eSuba naopak končí už v základní skupině

18. 8. 2021 | 10:06 League of Legends
Druhý den European Masters je za námi a tentokrát daleko veselejší než ten první. SINNERS dokázali svoji skupinu obrátit a postupují tak do vyřazovací části play-in stage. Naopak smutnější den to byl pro eSubu, která nedokázala tentokrát vyhrát ani jednu hru a loučí se tak předčasně s účastí v dalších fázích European Masters.
SINNERS postupují do vyřazovací části!
SINNERS postupují do vyřazovací části!
Zdroj: SINNERS

Pro české fanoušky se druhý den European Masters určitě povedl skvěle, protože se SINNERS dokázali probojovat až na postupovou příčku ve své skupině, která jim garantuje účast ve vyřazovací části. Zde narazí na mousesports, kde na roli supporta působí slovenský support Kamilius. Hráčům SINNERS hraje do karet také to, že viděli mousesports hrát proti druhému českému týmu – eSubě. Tím pádem se mohou velice efektivně připravit a pokusit se o postup do hlavní části této prestižní evropské soutěže.

Hlavním zápasem se pro SINNERS stal závěrečný tie-breaker proti srbskému týmu Crvena Zvezda. Hráči tohoto celku byli po třech prohrách ve výrazné psychické nepohodě a naši borci toho zvládli využít. Všechny chyby, které předvedli v ostatních hrách, tentokrát dokázali napravit a speciálně midař Ordno se svojí Oriannou dokázal parádní ultimátkou dostat svůj tým do vedení. Z toho následně benefitoval také marksman PiOk se svým Ezrealem a SINNERS si tak došli pro nádherné vítězství, které zahřálo srdce každého českého fanouška.

Naopak pro eSubu je cesta v European Masters obrovským zklamáním, protože i hráči samotní musí vědět, že z některých duelů šlo vytěžit daleko více. Skóre 1-5 a druhý den, na který by radši všichni zapomněli, není úplně nejlepší vizitka, ale pro tak mladý a relativně nezkušený celek jsou to výborné zkušenosti. Bohužel není moc co z druhého dne až na pár světlých momentů vyzdvihnout.

Tím pádem už nezbývá nic jiného než fandit borcům v SINNERS, protože ty čeká opravdu těžká zkouška proti mousesports, ale pokud ji zvládnou, tak možnost zahrát si v základní skupině European Masters by byla skvělá odměna za všechno to úsilí. Tento zápas je na programu zítra od 19:30 a sledovat ho budete moct na Twitch kanále Hitpointu s českým komentářem. Takže se zastavte a podpořte borce během důležitého zápasu jejich kariér.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.