Přejít k hlavnímu obsahu

Trump odmítá odhalit svoji kartu United in Stormwind, místo toho ji vrátí zpět Blizzardu

26. 7. 2021 | 08:59 Hearthstone
Trump se připojuje ke skupince tvůrců obsahu, kteří se rozhodli, že neodhalí karty z nadcházející expanze hry Hearthstone. Prý je to jejich způsob, jak ukázat podporu obětem ze sexuální diskriminace. Trump doufá, že jednou přijde den, kdy na tom ženy ve všech průmyslech budou podobně jako muži.
Jeffrey "Trump" Shih
Jeffrey "Trump" Shih
Zdroj: Twitch.tv

V Hearthstone jsme se tradičně dostali do několikatýdenního období před vydáním nové expanze, kdy vyvolení tvůrci obsahu po celém světě dostávají příležitost exkluzivně odhalit nové karty, které vyjdou s nadcházející expanzí. Obvykle když tvůrce obsahu dostane takovou příležitost, bývá to obrovská čest.

Jeffrey "Trump" Shih je jedním z největších a zároveň i nejdéle působících tvůrců obsahu kolem Hearthstone, ale společně s Alliestraszou a Eddym se Trump rozhodl nezveřejnit své karty z United in Stormwind a tím podpořit oběti, které podlehli sexuálnímu obtěžování a diskriminaci ze strany Blizzardu. Na rozdíl od Allie a Eddyho, kteří odhalení karet pouze odložili, se Trump rozhodl kartu vůbec neukazovat a radši ji Blizzardu vrátit.

Rozhodnutí této skupinky tvůrců obsahu souvisí s již zmíněným soudním procesem za sexuální obtěžování a diskriminaci Blizzardu. Těchto pár tvůrců obsahu si myslí, že v tuto chvílí není absolutně vhodné dělat něco podobného, místo toho by rádi využili svého vlivu a upozornili tak na tento problém v herním průmyslu. „Existuje nějaká šance, že by byla společnost Blizzard žalována Kalifornií, kvůli obviněním ze sexuální diskriminace a obtěžování. Některé karty se v důsledku toho neodhalí a já budu stát vedle nich, ve výsledku také neodhalím kartu v této konkrétní sezóně,“ vysvětluje Trump.

Dále také uvádí, že je velmi smutný z jednání Blizzardu, jelikož to všechno přichází zrovna od této společnosti, která je velkou součástí jeho života. Je to jeden z důvodů, proč by chtěl využít jeho vlivu, díky kterému dá o tomto problému více vědět. Dle jeho slov, pokud o něm bude vědět víc lidí, to celou problematiku osvětlí a pomůže ji odstranit, jinak by se to moc neřešilo. „Těším se na den, kdy budou ženy jak v herním, tak i ostatních průmyslech, stejné jako muži. Nepochybuji o tom, že k tomu někdy dojde,“ řekl Trump ke konci svého vzkazu.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Trump