Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Domácí výhoda v esportu? Takto vypadá show! OWL konečně ukazuje svůj pravý potenciál

11. 2. 2020 | 11:51 Overwatch
Organizátoři soutěže Overwatch League pro letošní ročník zvolili nový koncept, kdy už se všechny řadové zápasy nehrají v jedné aréně, ale z OWL se stane spíše cesta kolem světa. Každý tým si postupně uspořádá zastávky ve svém vlastním městě, kde naplno mohou zužitkovat výhodu domácího prostředí.
New York Excelsior
New York Excelsior

Třetí sezóna Overwatch League vypukla zápasy hranými v texaském Arlingtonu a především v New Yorku, kde úvodní duely sledovala vyprodaná Hammerstein Ballroom přímo v srdci Manhattanu. Kromě domácího celku Excelsior se představily také výběry z Toronta, Paříže, Londýna a Bostonu. V Overwatch League od samého počátku vždy hrály týmy reprezentující města, a tento potenciál se letos konečně může využít naplno.

V úvodním klání Toronto Defiant vs. Paris Eternal ještě tak vroucí publikum nebylo, ale při nástupu na druhý zápas prvního hracího dne se vyprodaný sál ukázal v plné síle. Hráči New York Excelsior si tak mohli užít bouřlivý nástup, jaký dosud nezažili, a využít tak domácího prostředí na plné obrátky. Soupeře z Londýna, který má ve svém kádru většinu nováčků, si naopak vyslechl opakované bučení. Prostě jako na hokeji nebo fotbale!

I díky výhodě domácího publika se NYXL podařilo London Spitfire porazit 3:1 na mapy. JJoNak z newyorského celku se po zápase jasně vyjádřil, že domácí prostředí bude týmům hrát určitě letos do karet. Mano vzápětí doplnil, že i když hráči nosí odhlučňovací sluchátka, tak ani přesto nešel hukot diváků přeslechnout. Když naopak prohráli teamfight, pokřiky jako "Let’s go New York!" uvadly a ticho se v hale dalo krájet.

Excelsior následně bez ztráty mapy dokázali porazit i Boston Uprising a jdou do čela tabulky. V Arlingtonu naopak domácí Dallas Fuel nevyhráli ani jeden zápas. Druhý víkend zavítá pouze do Filadelfie, protože čínská zastávka v Šanghaji byla kvůli obavám z koronaviru jako jedna z mnoha zrušena (samostatný článek zde).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.