Přejít k hlavnímu obsahu

xQc se razantně zastal úspěšných ženských streamerek

9. 12. 2020 | 16:01 Twitch.tv
Že to mají ženy na streamovacích platformách jednoduché, to už je dlouho zažitý mýtus, který však absolutně neodpovídá realitě. Už podle statistik lze jasně vidět, že ženy například na Twitchi musí opravdu dřít, aby se prosadily. To si uvědomuje i xQc a na svém streamu se jich rozhodl zastat.
xQc
xQc

Félix 'xQc' Lengyel je na Twitchi absolutní senzací a jedním z nejpopulárnějších streamerů, a to i přes jeho kontroverzní osobnost a spoustu malérů, které napáchal. Oblíbený streamer však také naopak koná dobré skutky a zrovna nedávno se postavil za všechny úspěšné streamerky, jež jsou často terčem posměchu a pomluv od nepřejících haterů. Navzdoru tomu, jak situace může vypadat, ženy nemají vůbec jednoduché prorazit jako streamerky.

Dle TwitchTrackeru se v TOP 20 streamerech nachází pouze 3 zástupkyně ženského pohlaví, kterým na celkovém šestém místě vévodí Pokimane. Zmíněnou problematiku si evidentně uvědomuje i sám xQc, a právě proto se při nedávném Minecraft streamu rozhodl k věci vyjádřit. V klipu pak můžeme slyšet jeho pohled na věc, když se svým divákům snaží celou věc podrobněji přiblížit.

Felix vysvětluje, že na platformě jsou daleko dominantnější muži, takže to mají ženy o dost těžší už jen pro to, že kdykoliv některá z nich prorazí, ostatní ji okamžitě srazí tvrzeními, že za její sledovanost může jenom vzhled. Právě proti této situaci se xQc silně vyhrazuje a nepřeje si, aby se lidé cítili ohroženi, když se objeví další úspěšná streamerka, a z toho důvodu ji napadali. Stále se jedná o absolutní menšinu na této platformě a proto dle oblíbeného streamera není důvod k takové nenávisti a rivalitě.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: xQc