Přejít k hlavnímu obsahu

Co dál můžeme čekat za novinky

19. 8. 2017 | 20:16 Hearthstone
Blizzard nastavil s Hearthstone laťku hodně vysoko a zatím si žádná karetní hra nedokázala najít cestu přes tohoto giganta. Zároveň nám ukazuje, že společnosti na této hře záleží a pravidelnými updaty z Hearthstone vytváří novou legendu mezi karetními hrami. Co ještě v v kartičkách chybí? Po čem konkrétně komunita nejvíce touží?
Výchozí obrázek

Blizzard nastavil s Hearthstone laťku hodně vysoko a zatím si žádná karetní hra nedokázala najít cestu přes tohoto giganta. Zároveň nám ukazuje, že společnosti na této hře záleží a pravidelnými updaty z Hearthstone vytváří novou legendu mezi karetními hrami. Co ještě v v kartičkách chybí? Po čem konkrétně komunita nejvíce touží?

Hearthstone

Mini eventy a lákadla pro hráče

Dlouhou dobu byl Hearthstone hodně o grindu. Pokud jste aktivně nešli pro legendary ranku, nebo se účastnili turnajů, HS nabízelo pouze týdenní Brawl, questy a po dosažení ranku 20 cardback za měsíční sezónu. Blizzard si byl tohoto problému vědom a odpověděl na něj eventy, za které dostávají hráči odměny při každodenním logovaní do hry. Midsummer festival byl dalším krokem vpřed, ale může zajít Blizzard ještě dál?

Dalším krokem může být rozšíření questů a přidání achievmentů. Ty by hráče mohly motivovat a po jejich splnění by dostali hodnotnou odměnu. Dále existuje možnost implementovat weekly questy (challenge). Co takhle za týden dosáhnout alespoň ranku 10 nebo vyhrát s každou class alespoň 5-10 výher? Díky nedávno implementovaným 'checkpointům' na ladderu by tyto výzvy mohly oživit ladder a přimět hráče více experimentovat s decky.

Možností je opravdu spousta, a protože Blizzard se poslední dobou opravdu činí, můžeme jen s radostí vyhlížet, co dalšího vymyslí.

Tournament mode

Ano, už zase ten prokletý tournament mode. Vždy se o něm píše, vývojáři vysvětlují, jak by mohl vypadat, ale oficiálně zatím oznámený není. Před půl rokem bylo ve velkém množství rozhovorů zmiňováno, že vývojáři se jej snaží aktivně vytvořit a s jakými problémy se potýkají. Tento zlatý grál pro všechny competitive hráče není určitě lehké správně implementovat do hry a my nejspíše můžeme jet tiše doufat ve slitování Blizzardu a jeho oznámení na Gamescomu nebo Blizzconu.

Gamescom 2017

Blizzard se mění a neustále se snaží jít s dobou. Důkazem může být i to, že oznámení o nových hrách či rozšíření už nepatří jen Blizzconu. Gamescom 2017 může znamenat další průlom a nápovědou může být malá holčička s myškou na rameni v obrázku promující Gamescom 2017. Tato dívenka je novým charakterem na poli HS a může hrát podobnou roli jako Inkeeper. Ten může být vnímán jako pomyslným Mistrem hry, který vás motivuje hrát co nejvíce her a zároveň občas poradit v krušných chvílích při tutorialu.

Gamescom 2017

Je otázkou, zda nejde jen o náhodný art k nadcházející akci. Je ale možné, že se v blízké době dočkáme novinky v podobě raidů pro 10-25 hráčů, což by znamenalo naprostý průlom v digitálních kartičkách. World of Warcraft: Trading card game něco podobného podporoval, ale Hearthstone má se zrušenou karetní hrou podobný asi jen motiv a pár převzatých artů na kartách. Opět tedy můžeme jen spekulovat a při fandění našim borcům na Global Games doufat ve skryté oznámení velké novinky.

Blizzcon 2017

Blizzcon harmonogram je už přibližně známý a jelikož máme slíbené tři rozšíření, bude na Blizzconu oznámeno s největší pravděpodobností i to poslední pro tento rok. Téma zatím nemáme ani naznačené, ale pokud by Blizzard oznámil nějakou HS novinku na Gamescomu, můžeme se těšit na něco obrovského na Blizzconu. Blizzard si rád nechává velká oznámení pro domácí publikum, což může znamenat velkou podívanou.

Závěrem

Náš spasitel Gaben... omlouvám se, BLIZZARD, má v rukávu určitě spoustu novinek a jen vyčkává na srávnou chvíli pro jejich oznámení. Hearthstone je nyní na vzestupu a může být ta pravá chvíle udělat do světa her díru.

Štítky: Blizzard