Přejít k hlavnímu obsahu

Dánský powerhouse opouští TSM

3. 12. 2015 | 22:32 Counter-Strike 2
Americkou organizaci Team SoloMid po téměř roce opouští dánská sestava, která se od té doby ustanovila mezi nejlepší čtyřkou týmů na světě a svou pozici si od té doby udržela.Na začátku roku opustila sestava, která krátce předtím vyměnila dlouhodobého člena Henrika "FeTiSh" Christensena za Finna "karrigan" Anderse, britskou organizaci dignitas, aby se připojili k jedné z největších amerických organizací v League of Legends, Team SoloMid.
Výchozí obrázek

Americkou organizaci Team SoloMid po téměř roce opouští dánská sestava, která se od té doby ustanovila mezi nejlepší čtyřkou týmů na světě a svou pozici si od té doby udržela.

Na začátku roku opustila sestava, která krátce předtím vyměnila dlouhodobého člena Henrika "FeTiSh" Christensena za Finna "karrigan" Anderse, britskou organizaci dignitas, aby se připojili k jedné z největších amerických organizací v League of Legends, Team SoloMid.

Zanedlouho poté se ukázal pravý potenciál týmu, který od dlouhodobých semifinálových fiasek začal vyhrávat turnaje a narušovat vládu fnatic. Od jejich přijetí do TSM jim patří pět mezinárodních titulů a celkem patnáct top4 umístění.


ex-TSM půjdou do jedné z evropských organizací (foto: HLTV.org)

Delší dobu už se objevovaly známky neshod samotného týmu s organizací, která se příliš nestarala o svoji CS:GO sekci z hlediska sociálních sítí a projevila potřebu přesunout tým do gaming housu v Los Angeles.

Podle všeho jsou to hlavní důvody, proč se obě strany dohodly rozejít svými cestami, zatímco se budou poohlížet po novém angažmá. To už velmi pravděpodobně bylo nalezeno, vzhledem k vyjádření agenta týmu, Frederika Byskova, který prohlásil, že aktuálně probíhají diskuse s několika organizacemi včetně TSM o nových podmínkách.

"Byli jsme rádi, že jsme pracovali pro organizaci TSM. Poskytli nám vše, co jsme po celý rok potřebovali, a udělali vše pro to, abychom byli šťastní. Nicméně se naše dlouhodobé představy neslučovaly, a věřili jsme, že bude pro obě strany lepší se rozdělit. Chtěli bychom TSM poděkovat za vše, co pro nás udělali, a doufáme, že jejich novou sestavu potkáme na příštích turnajích."

Vyjádření odchozího týmu na webu TSM

Následující sestava bude do oznámení nového angažmá vystupovat pod názvem "?":

{#Dánsko} René "cajunb" Borg
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Dánsko} Peter "dupreeh" Rasmussen
{#Dánsko} Nicolai "device" Reedtz
{#Dánsko} Andreas "Xyp9x" Højsleth

Štítky: TSM