Přejít k hlavnímu obsahu

EU Minor opět v Bukurešti, HR mezi pozvanými*

12. 10. 2016 | 17:28 Counter-Strike 2
Společnost PGL oznámila, že příští evropský minor turnaj se uskuteční 4. - 6. listopadu v Bukurešti ve studiích PGL, kde se 8 týmů utká o šanci zahrát si major kvalifikaci.UPDATE: Kromě původně pozvaných Fnatic a Heroic obrželi pozvánku také týmy HellRaisers a Space Soldiers. Vyřešila se tak situace, kdy se HellRaisers nemohli účastnit online kvalifikace kvůli turnaji EPICENTER, kterého se příští týden zúčastní.
Výchozí obrázek

Společnost PGL oznámila, že příští evropský minor turnaj se uskuteční 4. - 6. listopadu v Bukurešti ve studiích PGL, kde se 8 týmů utká o šanci zahrát si major kvalifikaci.

UPDATE: Kromě původně pozvaných Fnatic a Heroic obrželi pozvánku také týmy HellRaisers a Space Soldiers. Vyřešila se tak situace, kdy se HellRaisers nemohli účastnit online kvalifikace kvůli turnaji EPICENTER, kterého se příští týden zúčastní.

Systém minor turnajů již pravidelně od MLG Columbus předchází major turnajům - 8 týmů z každého regionu (Evropa, Amerika, Asie a CIS) získá šanci utkat se o možnost zahrát si na kvalifikaci pro nadcházející major turnaj a přidat se tak k osmičce týmů, která nepostoupila ze skupiny na minulém majoru.

dokáží HellRaisers opět zabodovat na EU Minoru? (foto: HLTV)

Mezi nejnabitější patří z pravidla evropský minor - pravidelně se v něm setkávají jak zkušenější hráči, tak také naprosto neznámé jména. A právě toho se před ELEAGUE majorem opět chopí PGL v Bukurešti 4.-6. listopadu. Tato společnost pořádala již první EU Minor před MLG Columbus a podílela se také na organizaci majorů DreamHack Cluj-Napoca a ESL One Cologne 2016.

Na Minoru se jako obvykle utká o prizepool v hodnotě $50.000 a dva sloty na ELEAGUE Major kvalifikaci 8 týmů - pozvánku obržely týmy Fnatic a Heroic. Ostatních 6 týmů se bude muset probojovat přes open kvalifikaci. Mezi tyto týmy patří také HellRaisers, nad kterými ale visí velký otazník, protože v době kvalifikací se budou účastnit turnaje EPICENTER: Moscow a není jisté, zda se budou moct kvalifikace zúčastnit. Týmy, které se probojují na hlavní kvalifikaci bude čekat nelehký úkol - na samotný major se budou muset dostat přes týmy jako G2, EnVyUs, NiP, Mouz nebo OpTic.

Samotný ELEAGUE Major se bude konat v Atlantě od 22. do 29. ledna - bude tedy nejdelším majorem v historii což nasvědčuje, že se můžeme dočkat změny formátu základních skupin. Kvalifikace na tento turnaj se odehraje 15.-18. prosince. Oznámen byl již také asijský minor, který se bude konat od 28. do 30. října.

Účastníci EU Minoru
{#Švédsko} Fnatic{#Dánsko} Heroic
{#Evropská unie} HellRaisers{#Turecko} Space Slodiers
{#Evropská unie} Kval.{#Evropská unie} Kval.
{#Evropská unie} Kval.{#Evropská unie} Kval.
 
Účastníci ELEAGUE Major kvalifikace
{#Dánsko} Dignitas{#Evropská unie} FaZe{#Evropská unie} Mousesports{#Švédsko} NiiP
{#Spojené státy americké} CLG{#Francie} EnVyUs{#Francie} G2{#Kanada} OpTic
{#Evropská unie} EU Minor{#World} CIS Minor{#World} Americas Minor{#World} Asia Minor
{#Evropská unie} EU Minor {#World} CIS Minor{#World} Americas Minor{#World} Asia Minor
 
Potvrzení účastníci ELEAGUE Major turnaje
{#Brazílie} SK Gaming{#Spojené státy americké} Liquid{#Evropská unie} Natus Vincere{#Polsko} Virtus.pro
{#Švédsko} GODSENT{#Ukrajina} FlipSid3{#Kazachstán} Gambit{#Dánsko} Astralis
Štítky: ELEAGUE, Major, Minor, PGL
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.