Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská sestava u OpTic potvrzena!

22. 8. 2017 | 15:12 Counter-Strike 2
Druhá část kompetitivní CS:GO scény míří do své druhé části a finální sestavy mnoha týmů se změnily tak, jak se už od začátku proslýchalo. Největší změnu ale asi zažijí OpTic Gaming, kteří se z amerického regionu přesunou do Evropy!
Výchozí obrázek

Druhá část kompetitivní CS:GO scény míří do své druhé části a finální sestavy mnoha týmů se změnily tak, jak se už od začátku proslýchalo. Největší změnu ale asi zažijí OpTic Gaming, kteří se z amerického regionu přesunou do Evropy!

UPDATE 22. 8. | Sestava potvrzena! Vývrhelové jednotlivých týmů friberg, allu, Magisk se připojí v OpTic Gaming k mixwellovi, aby již tento týden vstoupili do další sezóny ESL Pro League. Jako pátý hráč bude dočasně působit NAF, očekává se však, že po GamesComu doplní tuto pětici HS z PENTA Sports. Co říkáte na tento novodobý supertým a jeho přesun do NA?

Uvidíme Adama opět na kompetitivní scéně? FOTO: HLTV.org

Organizace OpTic Gaming patří v Severní Americe k tomu nejlepšímu, co scéna nabízí. Zaručeně ji můžeme zařadit mezi TOP3 po bok Cloud9 nebo Counter Logic Gaming. Největší úspěchy zeleno-černá síla ale zažívá především ve hře Call of Duty, které se za oceánem těší velké oblibě. CS:GO sestava ale nezahálí a koncem roku 2016 dokonce patřila mezi TOP2 sestavy světa, když nejdříve dokázali porazit Astralis ve finále ELEAGUE a poté sebrat druhé místo na finále ECS Season S2.

Tým následně opustil mozek sestavy, Peter "stanislaw" Jarguz, a tým nedokázal navázat na úspěchy z posledních měsíců. Na ani jeden z Major turnajů se nedostali a LAN finále online lig (ESL Pro League a ECS) skončili debalkem pro OpTic, oba turnaje zakončili na posledním msítě.

Už od odchodu Adama "Friberg" Friberga z Ninjas in Pyjamas se proslýchalo, že by měl zamířit do Ameriky, buď do Cloud9 nebo právě do skomírajících OpTic Gaming. Ti už dávno využívají služeb španělského "krále" Oscara "mixwell" Cañellase, ke kterému by se měl přidat hned kvartet evropských hráčů. Sám Friberg ale potvrdil svůj odchod k OpTic na streamu, když tato informace leaknula během jedné z jeho STEAM konverzací.

Kromě výše zmíněného Švéda, by se v sestavě OpTic měla objevit další bývalá hvězda NiP Aleksi "allu" Jalli, který byl vyhozen z FaZe a nahrazen slovenským ostrostřelcem GuardiaN-em. Své umístění na lavičku neunesl ani Emil "Magisk" Reif u North a právě on by se měl stát hlavní střeleckou silou nových OpTic Gaming. Co je ale velmi nečekané by měl být odchod estonské superstár Kevina "HS" Tarna z týmu PENTA, která tak zázračně postoupila na Major v Krakowě. HS patří po boku ropze mezi největší pobaltské talenty a už během několika turnajů prokázal, že má na to hrát v nejlepeších týmech světa.

Potenciální sestava OpTic Gaming

{#Švédsko} Adam "friberg" Friberg
{#Finsko} Aleksi "allu" Jalli
{#Španělsko} Oscar "mixwell" Cañellas
{#Dánsko} Emil "Magisk" Reif
{#Estonsko} Kevin "HS" Tarn

Pokud by došlo k zformování této sestavy, zůstalo by otázkou, jak by ESL a ECS naložila se slotem OpTic Gaming v NA turnajích.

Štítky: optic gaming