Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint FINALs 13: Jak vypadá turnaj v CS:GO?

15. 12. 2017 | 12:55 Counter-Strike 2
Čas utekl jako voda a do již třináctých Hitpoint Finals zbývají pouhopouhé tři dny. Jak bude největší prosincová akce probíhat? Mrkněte na náš preview!
Výchozí obrázek

Čas utekl jako voda a do již třináctých Hitpoint Finals zbývají pouhopouhé tři dny. Jak bude největší prosincová akce probíhat? Mrkněte na náš preview!

Prosinec se už blíží ke svému konci a s ním i konec letošní esport sezóny. To nejde nechat jen tak bez povšimnutí, úspěšné zvládnutí dalšího roku si samozřejmě zaslouží pořádnou oslavu. Zatímco na scéně světové probíhají velké akce celý prosinec, na té domácí takové možnosti bohužel nemáme. To ale neznamená, že se fanoušci z Česka a Slovenska nemůžou těšit na porci pořádného Counter-Strike. Ještě na náš totiž čekají Hitpoint Finals, s pořadovým číslem třináct. Jak budou probíhat? Kdo vypadá jako favorit a kdo naopak půjde do turnaje jako outsider? 

Majestic Lions:

{#Slovenská Republika} Peter 'wEAMO' Rauch
{#Česká Republika} Max 'SHOCK' Kvapil
{#Slovenská Republika} Lukáš 'luko' Hrabčík
{#Česká Republika} Dominik 'desty' Černý
{#Česká Republika} Dominik 'Fraged' Herz

Tento tým v online části ukázal, že má na to konkurovat těm nejlepším a to zvláště po tom, co byla jeho sestava doplněna o snipera Dominika "Fraged" Herze. Pět týdnů dokonce hráči udrželi naprostou neporazitelnost a až v posledních soubojích ztratili tři mapy. Že na Finals předvedou pěkný Counter-Strike je tedy jasné, jako favority na zisk titulu je ale netipujeme.

Trust.Universe:

{#Česká Republika} Patrik 'Lastík' Ptáček
{#Slovenská Republika} Lukáš 'lucasp' Pócsik
{#Česká Republika} Lukáš 'Levi' Bouřa
{#Slovenská Republika} Erik 'The eLiVe' Sith
{#Česká Republika} Matěj 'twist' Petráš

Není to tak dlouho, co Universe do týmu nabrali Matěje "twist" Petráše. Cestu na Finals neměli vůbec jednoduchou, díky náhodě a píli ale nakonec vše zvládli a cesta do Svitav je nemine. Na Hitpoint Finals 13 jedou s jasným úkolem – a to vyhrát. Od příchodu twista hrají Universe opravdu výborně a postup do grandfinále by pro ně neměl být problém.

eEriness E-BLUE:

{#Česká Republika} Roman 'blade' Pilný
{#Česká Republika} Filip 'AJTT' Dolenský
{#Slovenská Republika} René 'fazen' Szíjjártó
{#Česká Republika} David 'Kaparzo' Lacina
{#Česká Republika} Tomáš 'Wantyyyy' Jarolím

Kvůli smolnému konci základní části museli sice o postup bojovat až v playoff, vše ale zvládli a cestu do Svitav si ujít nenechají. Po odchodu NIA do eSuby nezbylo partě kolem Romana "blade" Pilného moc času na společný trénink, ani přesto však nejsou jejich šance vůbec malé. Dle nás ale přes UNI projít nezvládnou, a opět budou bojovat jen o třetí místo.

eSuba:

{#Slovenská Republika} Ľuboš 'HenkkyG' Ilko
{#Česká Republika} Jan 'BLUEE' Škaloud
{#Česká Republika} Martin 'Pechyn' Pechoušek
{#Česká Republika} Hubert 'CaNNiE' Ludwig
{#Slovenská Republika} Dominik 'NIO' Maxián

I když se online část eSubě moc nevydařila, skončila až na čtvrtém místě a o postup musela bojovat v playoff, o tom, že favoritem na zisk titulu jsou právě oni, nepochybuje snad nikdo, zejména ve vybouřené atmosféře Fabriky. Na turnaj jedou v pozměněné sestavě, bench frediho za NIA sice vylepšil vztahy mezi hráči, jestli si ale eSuba herně polepšila, to ukáže jen čas.

Harmonogram:

  • Sobota 10:30 – Trust.Universe vs. eEriness E-BLUE
  • Sobota 16:30 – Majestic Lions vs eSuba
  • Neděle 10:30 – zápas o 3. místo
  • Neděle 16:30 – finále

miluju videohry a hlavně ligu legend