Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice: AVANGAR vítězí!

25. 2. 2018 | 15:52 PUBG: Battlegrounds
Jako každý rok, i tento se ty nejlepší týmy světa utkají v aréně Spodek ve hrách StarCraft II, CS:GO a Dota 2 na prestižním turnaji Intel Extreme Masters Katowice! Tentokrát zde ovšem uvidíme i horkou novinku, hru, která nekompromisně ovládla rok 2017. Ano, sledovat budeme i PlayerUnknown's Battlegrounds!
Výchozí obrázek

Jako každý rok, i tento se ty nejlepší týmy světa utkají v aréně Spodek ve hrách StarCraft II, CS:GO a Dota 2 na prestižním turnaji Intel Extreme Masters Katowice! Tentokrát zde ovšem uvidíme i horkou novinku, hru, která nekompromisně ovládla rok 2017. Ano, sledovat budeme i PlayerUnknown's Battlegrounds!


UPDATE - OSMÁ HRA: Turnaj IEM Katowice 2018 je oficiálně u svého konce a vítězové jsou na světě! Nejdříve ale k osmému kolu, to ovládl FaZe Clan, hned za ním skončil tým Optic Gaming a třetí příčku brali hráči Ghost Gaming.

A kdo si tedy nakonec odnesl hlavní cenu turnaje - 25 tisíc dolarů? Celkovým vítězem IEM Katowice 2018 ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds se stává tým AVANGAR s dvěmi výhrami na kontě a minimálním náskokem ve výši 75 bodů před Optic Gaming! Gratuluce vítězi, čest poraženým, celkovou tabulku můžete vidět níže.



UPDATE - SEDMÁ HRA: Předposlední hra celého turnaje skončila před malou chvílí a my pro vás máme opět zprávy o vítězi. Tím se tentokrát stal severoamerický celek Cloud9, za nímž se na druhém místě umístil tým Rogue. Třetí pozici obsadili hráči Team Kinguin. Již příští hru se rozhodne o celkovém vítězi IEM Katowice 2018 a my vás rozhodně budeme informovat!


UPDATE - ŠESTÁ HRA: Už jsme tady zas, opět po dalším zápase. Tentokrát, tedy vlastně opět, na Erangelu kraloval tým AVANGAR. Na druhém místě se po tvrdém boji na Shooting Range umístili hráči klubu Tempo Storm a třetí skončili SunSister. A jak vypadá celková tabulka po této hře? AVANGAR nekompromisně předběhli OpticGaming, kteří doteď stáli ve vedení. Zbylých TOP6 v obrázku níže.



UPDATE - PÁTÁ HRA: První zápas druhého dne je dohrán a Ghost Gaming berou první nedělní kuře. Hned za nimi končí na druhém místě FaZe Clan a na třetím TeamSoloMid. Jak skvěle kluci z GG obehráli své soupeře při poslední zóně můžete vidět ve videu níže.


UPDATE - ČTVRTÁ HRA: Jsme přesně v polovině, poslední hra tohoto dne je za námi. Vítězem jsou opět, již podruhé, kluci z Optic Gaming! Jak si jistě došli pro výhru v tomto kole můžete vidět ve videu níže. Druzí skončili LGD Gaming a hned po nich se umístil TeamSoloMid. Doufejme, že se všichni do zítřka dobře vyspí a vykročí tou správnou nohou, abychom mohli sledovat stejně napínavé zápasy, jako dnes!

A jak vypadá průběžná tabulka po prvním hracím dni? Nejspíš všem z nás je jasné, že s dostatečným náskokem vede tým Optic Gaming. Ale jak vypadají zbylé příčky? Právě to najdete v tabulce níže.


UPDATE - TŘETÍ HRA: Třetí hra končí a nový vítěz je na světě. Tentokrát se jím stal s pěknými dvanácti killy tým Vitality, za nímž těsně skončili hráči z týmu Cloud9. Na třetí příčce se umístili severoameričtí Kaos Latin Gamers.


UPDATE - DRUHÁ HRA: Polovina prvního hracího dne je odehrána a my známe výsledky. A dokonce budeme tak hodní, že vám je prozradíme. Pomyslnou zlatou medaili ve hře číslo 2 bral tým AVANGAR s úctyhodnými sedmnácti killy, druhé místo obsadili hráči týmu Method a bronzový skončil tým Vitality. A jak vypadá celková tabulka po dvou hrách? V čele najdeme tým Method, zbylých TOP6 můžete vidět v obrázku níže.


UPDATE - PRVNÍ HRA: Zahajovací hra je za námi a první "chicken dinner" si bere tým Optic Gaming! Druhou pozici obsadil tým KSV a na třetím místě skončil tým Method. Gratulace vítězům a čest poraženým, ovšem hraje se dál a po první hře rozhodně není nic jisté! Pokud chcete vidět, jak to vypadá přímo na místě činu, pro zajímavost jsme si pro vás níže připravili pár fotek!


Jak už je zvykem, IEM Katowice se konají přes dva víkendy, 24-25. února a 2-4. března. V první části budeme moci sledovat pouze Dotu 2 a již zmíněné PUBG, druhý víkend zbylé CS:GO a StarCraft II.

Na turnaji se o celkový prizepool 50 tisíc dolarů popere 16 týmů, z nichž 9 bylo předem pozváno a 7 se prostřílelo přes obtížnou kvalifikaci. Uslyšíme jména světové elity, jako jsou Cloud9, TSM, Tempo Strom či Method a mnoho dalších. Hrát se bude 8 zápasů, čtyři dnes a čtyři zítra, po nich se pak sečtou získané body a určí vítěz. Rozpis zápasů v obrázku níže.

Týmy, které v Katowicích uvidíme, najdete v obrázku níže. Pod ním můžete vidět rozdělení prizepoolu.

Prizepool:

  • 1. místo: 25 000 dolarů
  • 2. místo: 12 000 dolarů
  • 3. místo: 8 000 dolarů
  • 4. místo: 5 000 dolarů

Zajímalo by vás, koho se samotní hráči bojí v Katowicích nejvíce? To nám prozradí rozhovor přímo od ESL!

Všechno dění můžete sledovat na Twitch kanálu zde.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.