Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice: fnatic vítězí v heroickém finále

5. 3. 2018 | 00:24 Counter-Strike 2
Jeden z největších a nejdůležitějších turnajů roku, to je IEM Katowice. Leotšní edice je právě v plném proudu a turnaj se přehoupl ze skupinové části do play-off.
Výchozí obrázek

Jeden z největších a nejdůležitějších turnajů roku, to je IEM Katowice. Leotšní edice je právě v plném proudu a turnaj se přehoupl ze skupinové části do play-off.

Skupinová část se odehrála v novém formátu, kdy byly účastníci rozděleny do dvou skupin po osmi týmech, které se utkaly v double elimination pavouku. To znamenalo, že v každém zápase šlo o hodně a pokud chtěl tým postoupit, nesměl nic nechat náhodě. Do play-off postupovalo pouze 6 týmů – 2 rovnou do semifinále, 4 do čtvrtfinále. Pokud chtěl tým jít do semifinále, musel projít bez jediné prohry, zbytek týmů v play-off si mohlo jednu prohru dovolit.

Obhájí Astralis titul z loňského IEM Katowice? (foto: HLTV.org)

Ve skupině A byl nejúspěšnějším týmem dánský Astralis, který si ve finále horního pavouka poradil s Team Liquid a zajistil si účast přímo v semifinále, zatímco americký tým poslal do čtvrtfinále. Ve spadním pavouku se podařilo postoupit druhému americkému týmu v turnaji, týmu Cloud9, který uzavřel trojici postupujících ze skupiny A. 

Ve skupině A byl nejlepším týmem trochu překvapivě švédský tým fnatic, který ve finále horního pavouka překvapil favorizovaný FaZe Clan. Ve spodním pavouku byla situace o něco napínavější. Švédským NiP se povedlo malé překvapení, když dokázal porazit G2 v semifinálovém zápase a utkal se tak o postup s North, kteří poslali Švédy hned v prvním kole do spodního pavouku. Švédským legendám se však podařilo oplatit porážku a získali poslední místo v play-off. Na kompletní výsledky obou skupin se můžete podívat zde.

Celé play-off se odehraje přímo v katovické Spodek Aréně formátem single elimination pavouka. Oba čtvrtfinálové i semifinálové zápasy se odehrají formátem BO3, nedělní grandfinále potom bo5. Vítěz si odnese částku 250 tisíc dolarů a nesmrtelnou slávu.

IEM Katowice 2018: play-off
Čtvrtfinále Semifinále Finále Vítěz
bo3bo3bo5 
 
           
    {#Dánsko} Astralis0      
           
     3. 3. 15:00  {#Evropská unie} FaZe Clan2  
{#Evropská unie} FaZe Clan2          
 2. 3. 13:00  {#Evropská unie} FaZe Clan2      
{#Spojené státy americké} Cloud91          
         4. 3. 17:00  {#Švédsko} fnatic
{#Švédsko} NiP1        Vítěz
 2. 3. 16:50  {#Spojené státy americké} Team Liquid0      
{#Spojené státy americké} Team Liquid2         
     3. 3. 18:50  {#Švédsko} fnatic3  
 
         
    {#Švédsko} fnatic2      
 
        
 

Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.