Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké důležité turnaje nás ještě čekají a neminou tento rok?

12. 9. 2017 | 09:47 Všechny hry
Do konce letošního roku již zbývá opravdu jenom krátká chvilka, i přes to se ale máme stále na co těšit. Pojďme si tedy společně udělat přehled o tom, jaké major turnaje nás ještě v tomto roce čekají.
Výchozí obrázek

Do konce letošního roku již zbývá opravdu jenom krátká chvilka, i přes to se ale máme stále na co těšit. Pojďme si tedy společně udělat přehled o tom, jaké major turnaje nás ještě v tomto roce čekají.

CS:GO

ELEAGUE Major
ELEAGUE Major (FOTO: eleague.com)

ELEAGUE CS:GO Premier

Od 8. září do 13. října se bude konat ELEAGUE CS:GO Premiere 2017 v aréně ELEAGUE’s G-FUEL v Atlantě. Turnaje se zůčastní 16 nejlepších světových týmu a bude se zde soutěžit o 1 milion dolarů.

Předchozí sezóny sice ve velikosti rozdané částky vedly, jelikož v první sezóně se jednalo o 1,4 milionu dolarů a v druhé o 1,1 milionu liber, letošní ročník však i přes to nabízí větší odměnu pro první místo. Oproti 400 tisícům dolarů z let minulých si letos vítěz odveze rovnou 500 tisíc dolarů.

ESL One New York

Od 15. září se na programu dostane ke slovu turnaj ESL One pořádaný v New Yorku, jenž se bude konat do 17. září. V Barclays Center se proti sobě utká osm týmu o částku 250 tisíc dolarů. Těšit se můžete jako vždy na skvělou atmosféru turnajů, které pořádá ESL, nejstarší stále fungující organizátor esport turnajů.

A že by se mohlo jednat o zajmavý turnaj nám také lehce napovídá fakt, že během velice krátkého času proběhlo poměrně dost změn v soupiskách pozvaných týmu, ať již mluvíme o příchodu Valdemara do North nebo třeba o odchodu GuardiaNa po čtyřech letech z jeho místa působiště. Šanci vidět tyto nové soupisky jsme sice již měli na DreamHack Malmö, ale zde se zdáli hráči ještě ne tak zcela jistí a na ESL One New York bychom tak mohli vidět tyto týmy již sehrané.

League of Legends

2017 World Championship
2017 World Championship (FOTO: pacific.network)

2017 World Championship

Po loňském World Championship Series, který byl pořádán v Severní Americe, se letos můžeme opět těšit na nášup v podobě dalšího ročníku, který se bude konat celkem ve 4 různých lokacích v Číně. Soupeřit zde bude dohromady 24 týmů. Z toho 3 týmy z Jižní Koreje, Číny, Severní Ameriky, Evropy a Thaiwanu/Hong Kongu/Macau, 1 tým z Brazílie, latinské Ameriky, Japonska, Oceáníe, Turecka, jihovýchodní Asie a CIS/Ruska a jeden bonusový tým, který bude zvolen podle nejvyššího ranku.

Turnaj bude zahájen 23. září a potrvá až do 4. listopadu. Hrát se bude kromě částky 2 130 000 dolarů také o peníze, jenž přispějí fanoušci pomocí ingame nákupů skinů.

Hearthstone

2017 Hearthstone Summer Championship
2017 Hearthstone Summer Championship (FOTO: battle.net)

2017 Hearthstone Summer Championship

Doufejme, že se špatná pověst o pátku 13. nevyplní zrovna v ten řijnový, neboť bude v tento den začínat 2017 Hearthstone Summer Championship, které bude na programu do neděle 15. října. A Blizzard si připravil drobné překvápko, protože oznámil, že turnaj se bude odehrávat v jejich zcela nové aréně Blizzard Arena Los Angeles.

Na turnaj se kvalifikují 4 nejlepší hráči ze všech regionů a můžeme se tak celkově těšit na souboj 16 hráčů. V turnaji se bude bojovat o celkovou částku 250 tisíc dolarů.

Dota 2

ESL One
ESL ONE (FOTO: esl-one.com)

ESL One Hamburg

ESL One Hamburg se bude konat 28. a 29. října v Barclaycard Aréně a bude to první major turnaj v Dotě, jenž bude řízen novým přístupem Valve. To totiž oznámilo zavedení nového formátu major turnajů, aby mohli více sponzorovat menší turnaje. ESL One Hamburg navštíví osm nejlepších týmů v Dotě 2 a ve hře bude celý 1 milion dolarů společně s kvalifikačními body na International 2018.

Invitational Season 3
Invitational Season 3 (FOTO: liquipedia)

Invitational

Do Kyjeva dorazí 12. října 3. sezóna turnaje Invitational, kde své síly v Dotě změří 8 týmů a utkají se o celkovou výhru 300 tisíc dolarů. Bude se jednat o turnaj, který odstartuje v Dotě sezónu 2017/18.

Zároveň se také bude jednat o první turnaj, na kterém bude možné se kvalifikovat na International 2018. Jaké týmy zde budou proti sobě stát je zatím však stále otázkou kvalifikace, která se bude konat ve všech šesti regionech - Evropa, CIS, Severní Amerika, Jižní Amerika, Čína a jihovýchodní Asie.


MČR 2016

MČR 2017

A nakonec také nesmíme zapomenout na naši domovinu. I v Čechách se totiž myslí na hráče a my se tak můžeme těšit na již 7. MČR, které je plnohodnotné vyvrcholení gamingu u nás. Souboj o mistra České republiky v CS:GO a LoL společně vypukne 10. listopadu a skončí 12. listopadu na brněnském výstavišti jako součást festivalu Life.

Čeká nás tedy ještě spousta kvalitních turnajů a já pevně věřím, že tak nebude nouze o zajímavé a napínavé momenty z nich. Zaznamenejte si tedy tyto dny do svých kalendářů a buď osobně nebo alespoň na streamech nezapomeňte podporovat své oblíbené týmy při jejich cestě za úspěchem.

Štítky: esport