Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo se probojoval na ESL Pro League S7 Finals?

10. 5. 2018 | 23:08 Counter-Strike 2
Už příští týden začíná v Dallasu finále sedmé sezóny prestižní CS:GO ligy, ESL Pro League Season 7 Finals. Koho v Texasu uvidíme bojovat o titul a prize pool 750 000 dolarů?
Výchozí obrázek

Už příští týden začíná v Dallasu finále sedmé sezóny prestižní CS:GO ligy, ESL Pro League Season 7 Finals. Koho v Texasu uvidíme bojovat o titul a prize pool 750 000 dolarů?

Nová sezóna ESL Pro League přišla s velkou novinkou ve formě dvou nových divizí. Díky rozšíření finálového turnaje z 12 na 16 týmů se otevřel prostor pro více týmů, ESL se proto rozhodla doplnit týmy z dalších regionů. Proto jsme se stali svědky premiérové sezóny asijsko-pacifické divize, ze které se do turnaje dostaly dva týmy, a také latinsko-americké ligy, která dala šanci ukázat se na světové scéně jednomu týmu.

V Dallasu nebudou chybět ani obhájci titulu z SK Gaming (foto: HLTV.org)

Evropskou část ligy ovládl evropský tým mousesports, který se s 18 vítězstvími probojoval na první místo. Stejný počet bodů (a o jedno vítězství méně) získal také tým Ninjas in Pyjamas. Suverénně si vedli také Na`Vi, FaZe a Space Soldiers, kteří získali shodně po 15 výhrách. Právě Space Soldiers si vedli ve své premiérové sezóně výtečně a byli prvním týmem, který si zajistil místo ve finálové části. Chybět v Dallasu nebudou ani aktuální světové jedničky z Astralis. Poslední postupové místo si zajistil tým HellRaisers, ten ale nemůže kvůli problémům s vízy odcestovat do USA, proto jejich místo zaujme 8. tým v pořadí, Heroic. O patro níže sestupuje napřímo Team LDLC, z baráže propadávají i EnVyUs. Nováčky se v létě stanou celky BIG a Windigo.

Velké boje se děly také na severoamerické frontě. Naprosto suverénně si vedl Team Liquid, který se umístil na prvním místě s náskokem 10 bodů před druhými NRG eSports. Třetí pozici obsadili Dánové z OpTic, pro jejichž novou sestavu bude LAN finále premiérou. Na čtvrtém a pátem místě se se shodným počtem bodů umístili Cloud9 a Renegades. Poslední postupové místo si jen tak tak zajistili SK Gaming, kteří získali o pouhé dva body více než Rogue. Z severoamerické ligy sestupují Dignitas, v baráži se naopak udrželi compLexity i ex-Splyce.

Navážou FaZe na vítězství z IEM v Sydney? (foto: HLTV.org)

Svou premiéru si na jaře odbyla asijsko-pacifická divize, která se hrála turnajovým systémem, nikoliv ligovým. Do play-off se probojovalo 8 nejlepších z celé Asie, místenky v Dallasu ale byly ve hře pouze dvě. Ty pro sebe nakonec získal korejský celek MVP PK, který porazil v rozhodujícím zápase Tainted Minds, a australský tým Greyhound, který si poradil s krajany z ORDER. 

Poslední postupující vzešel z ESL Latin America League, kde jsme mohli vidět hlavně brazislké týmy. Tato liga se hrála napůl ligovým a napůl turnajovým systémem. Do samotného grandfinále se poté probojovali Sharks a Furia. V BO5 finále byl úspěšnější tým Sharks, a budou to tak právě Brazilci, kteří se na loňském Cross Border Esport utkali také s eXtatus, kdo se objeví v Dallasu na ESL Pro League S7 Finals. Takhle vypadá kompletní složení celého turnaje:

EU divizeNA divize
{#Evropská unie} mousesports{#Spojené státy americké} Team Liquid
{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas{#Spojené státy americké} NRG eSports
{#Ukrajina} Natus Vincere{#Spojené státy americké} Cloud9
{#Evropská unie} FaZe Clan{#Dánsko} OpTic
{#Turecko} Space Soldiers{#Austrálie} Renegades
{#Dánsko} Astralis{#Brazílie} SK Gaming
{#Dánsko} Heroic
APAC divize
Latin American League{#Korejská republika} MVP PK
{#Brazílie} Sharks{#Austrálie} Greyhound

Do podrobna si celý turnaj rozebereme turnaj v neděli, kdy vyjde naše preview. Samotné finále ESL Pro Legue Season 7 začíná skupinovou fází v úterý.

Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.