Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace do Katowic zná své vítěze

28. 1. 2018 | 18:58 PUBG: Battlegrounds
Po dvou týdnech končí kvalifikace na IEM Katowice 2018, jednu z nejprestižnějších akcí světa esportu. Uvidíme v Polsku spajKKa a jeho spoluhráče z týmu Dignitas, či nějakého jiného českého zástupce? A jak hodnotí svůj výkon právě oblíbený český streamer Martin "spajKK" Beneš?
Výchozí obrázek

Po dvou týdnech končí kvalifikace na IEM Katowice 2018, jednu z nejprestižnějších akcí světa esportu. Uvidíme v Polsku spajKKa a jeho spoluhráče z týmu Dignitas, či nějakého jiného českého zástupce? A jak hodnotí svůj výkon právě oblíbený český streamer Martin "spajKK" Beneš?


Do třetího kola se z původních 54 týmů obhajujících naší vlajku dostala už pouze ta nejlepší pětice, tedy pokud nepočítáme spajKKa s Dignitas. Magic Baloons, RIP TPP, Chleba s nutelou, RISE OF THE ZULUL a Source of Divinity A jsou všechny zbylé české týmy. Do dalšího kola postupovala vždy nejlepší čtveřice z každé z osmi skupin.

Právě čtvrtý round byl pro naše osudovým. Vidět jsme mohli už pouze tým Source of Divinity A ve skupině 1 a Team Dignitas ve skupině druhé. První zmíněný tým ukončil svůj postup na krásném, ovšem nepostupovém osmém místě, spajKK a spol. končili na o něco horším, i přesto však pěkném třináctém místě. Všem českým týmům bychom tímto chtěli poděkovat za reprezentaci a popřát mnoho štěstí i do budoucna, je vidět, že o sobě umíme dát vědět i ve světovém měřítku! Do uzavřené kvalifikace postupovala opět TOP čtyřka z obou skupin plus 8 předem pozvaných týmů.

Tréninku jsme moc nedali, někteří z nás trénovali na lolku, někdo na Fortnite, ale zkráceně štěstí se na nás usmálo hlavně ve druhé hře, kde jsme defakto zůstali na jednom místě a ke konci tam reveler neskutečně zahrál. K ostatním hrám není třeba se vyjadřovat.

– Sinus z týmu Source of Divinity A

Je toho hodně, co všechno bych vám chtěl říct, tak nějak to zhodnotit, ale zároveň to asi nechci rozebírat. Vím, že každý by k tomu něco řekl, každý to vidí z jiného úhlu. Jednoduše řečeno: cally, na které jsem byl zvyklý, tak nepřicházely, hrozně jsme kombinovali, až překombinovali. Strategii, kterou jsme si řekli, že nebudeme umírat díky rotaci, tak jsme ve 3 z 5 her nesplnili. Zbytečné riskování, zbytečně složité playe, žádná jednoduchost v tom, že jedeš tam, kam vidíš.

Vůbec nejsem zklamaný z našich her, které jsme převedli přes celou kvalifikaci, ale jsem zklamaný z toho, že jsem nemohl dotáhnout tým tam, kam jsem chtěl, a to byl můj sen.

Děkuji za veškerý support!

– Martin "spajKK" Beneš, streamer a člen týmu Dignitas

Z uzavřené kvalifikace měla nejlepší trojice týmů garantované místo přímo na IEM Katowice 2018. Postupující týmy, které se dokázaly přes kvalifikace zkušeně prohrabat, najdete v seznamu níže.

EU kvalifikace: 

  • {#Evropská unie} Team Kinguin
  • {#Evropská unie} Airstation Mike
  • {#CIS} AVANGAR
NA kvalifikace:
  • {#Spojené státy americké} OpTic Gaming
  • {#Spojené státy americké} Cloud9
  • {#Spojené státy americké} Noble Esports
SA kvalifikace: 
  • {#Brazílie} Brazilian Crusaders

Všem postupujícím taktéž děkujeme a těšíme se na jejich výkony právě v Katowicích, kde se uvidíme již 24. února! O celém průběhu této vrcholové akce vás jako vždy budeme informovat právě zde.

Štítky: IEM Katowice, Spajkk
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.