Přejít k hlavnímu obsahu

Mozilla a SGC postupují do Challenger Series

17. 1. 2014 | 07:36 League of Legends
Již od úterka se v Evropě začne hrát kvalifikace na první ročník Coke Zero Challenger Series. Pojďme se společně podívat, kdo se v jakých skupinách ukáže a to s důrazem na české a slovenské týmy či hráče.
Výchozí obrázek

Již od úterka se v Evropě začne hrát kvalifikace na první ročník Coke Zero Challenger Series. Pojďme se společně podívat, kdo se v jakých skupinách ukáže a to s důrazem na české a slovenské týmy či hráče.

UPDATE #4: Tak po týmu Storm Games Clan máme v další části Coke Zero Challenger Series i zástupce v podobě jednotlivce, kterým je Mozilla. S týmem Team Kappa Prime dokázali porazit Ocelotovům nový tým díky kombu Yasuo + Trundle a v turnaji je nyní čekají Ninjas in Pyjamas i s dalším Čechem, Alešem 'Freeze' Kněžínkem, zápas se bude hrát za necelý týden.

UPDATE #3: Tomáš 'nardeus' Maršálek se svým týmem bohužel nedokázal porazit Cloud9 a druhý Čech v soutěži Pavel 'Mozilla' Klaban hraje dnes zhruba ve 2 ráno, tudíž můžeme držet palce ještě jemu. Kromě toho se na Redditu rozjela diskuze na téma DDOS, které zřejmě způsobil postup SGC do hlavní fáze soutěže, protože jeho obětí se stal jeden z hráčů soupeře. Rozbor této kauzy vám přineseme detailně zítra.

UPDATE #2: Tak se to povedlo, i když trošku nečekaným způsobem. Storm Games Clan se po vypadnutí FrozenRiders stali jediným česko-slovenským týmem v kvalifikaci a v dnešním závěrečném zápase se soupeřově týmu nedostavil jeden z hráčů kvůli problémům s internetem a SGC tak uvidíme v jarní části sezóny v této prestižní lize!

UPDATE #1: První kola všech skupin jsou za námi a dosavadní průběh by se dal označit za úspěšný. Jednotlivci v evropských týmech, tedy Mozilla i Nardeus, po krásných výkonech postoupili dále, a také Storm Games Clan si nenechali ujít účast v závěrečném zápase o účast v základní části. Jediným neúspěšným domácím zástupcem jsou FrozenRiders, kteří prohráli po vyrovnané hodinové hře.


Skupina A

  • Tahle skupina patří mezi ty zajímavější. Největším favoritem jsou určitě Cloud 9, kteří předvádí v amatérských turnajích opravdu výborné výkony. Pokud přejdou přes Atrox Gaming v prvním kole, tak na ně bude čekat vítězný tým z dvojice Tie Kurie Tiki vs. Heavy Botlane. V druhém zmíněném týmu se ukáže také Čech Tomáš 'nardeus' Maršálek. Rozhodující zápas o jediné postupující místo se hraje ve středu.

  • Seznam týmů: Cloud 9 EU, Atrox Gaming, Tie Kurie Tiki, Heavy Botlane

Skupina B

  • Do druhé skupiny půjde s jasným cílem dlouhodobá jednička z Eastu a to tým Eternity Gaming vedený známou bratrskou dvojicí Tiridus-Mowarth. V prvním kole je čeká celek be.inSide. V druhém a závěrečném zápas se pak utkají s vítězem duelu mezi Tick Trick and Duck a Team Champions.It. I tady se finálový zápas odehraje ve středu.

  • Seznam týmů: Eternity Gaming, be.inSide, Tick Trick and Duck, Team Champions.It

Skupina C

  • V "céčku" se objevuje jeden ze dvou česko-slovenských týmů, Storm Games Clan. První zápas je čekají inFerno eSports, tedy tým z Westu. V druhé dvojici se proti sobě postaví silní Reason Gaming, kteří už dlouho před uzávěrkou okupovali vysoké pozice v Challengeru, a Team Profile. O postupujícím z této skupiny se rozhodne také ve středu večer.

  • Seznam týmů: Reason Gaming, Team Profile, Storm Games Clan, inFerno eSports

1

Skupina D

  • V další skupině by měl být papírově největším favoritem jeden z polských týmu Gunwa. V prvním kole je čekají Salade Tomate Oignon a v druhé dvojici se proti sobě utkají Pulse Esports a Revolt Gentlemen. Tato skupina vyvrcholí až ve čtvrtek před programem LCS.

  • Seznam týmů: Gunwa, Salade Tomate Oignon, Pulse Esports, Revolt Gentlemen

Skupina E

  • Tato skupina přivítá druhý tuzemský celek, tedy už ne tak kompletně, po nedávné změně supporta. I tak se ovšem FrozenRiders dají považovat za ryze našeho zástupce. V prvním utkání se jim postaví Unicorns of Love a následně na ně bude čekat vítěz z duelu EYES ON U vs. Test Your Limits. Tato skupina pozná postupujícího také až ve čtvrtek.

  • Seznam týmů: EYES ON U, Test Your Limits, FrozenRiders, Unicorns of Love

Skupina F

  • Poslední skupina je také jedna z těch nejvíce zajímavých a to nejen pro oko českého fanouška. Tým Pavla 'Mozilla' Klabana se nejprve utká proti celku Biskvitki Zakuska a poté se postaví zřejmě proti Ocelotově týmu, který si nejprve musí poradit se Spina Gaming. Skupina F pozná svého postupující až nakonec, tedy ve čtvrtek večer.

  • Seznam týmů: Superteam EU Kappa, Biskvitki Zakuska, Gamers 2, Spina Gaming

2

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.