Přejít k hlavnímu obsahu

Ordno: V CZ/SK jsou tři silné a vyrovnané celky

17. 10. 2017 | 12:39 League of Legends
Minulý víkend se v prostorách Intel GameZone uskutečnilo offline vyvrcholení Samsung MČR turnajové série. Ve hře byl mohutný prize pool 25 000 Kč a stovky důležitých MČR bodů. Největší část koláče si pro sebe ukrojila nová sestava Alza.eXtatus a my jsme se rozhodli jednoho z hráčů vyzpovídat. Ondřej 'Ordno' Prachař se rozpovídal nejenom o jednotlivých hrách úspěšného finálovém klání, ale také o domácí scéně a největší konkurenci svého týmu.
Výchozí obrázek

Minulý víkend se v prostorách Intel GameZone uskutečnilo offline vyvrcholení Samsung MČR turnajové série. Ve hře byl mohutný prize pool 25 000 Kč a stovky důležitých MČR bodů. Největší část koláče si pro sebe ukrojila nová sestava Alza.eXtatus a my jsme se rozhodli jednoho z hráčů vyzpovídat. Ondřej 'Ordno' Prachař se rozpovídal nejenom o jednotlivých hrách úspěšného finálovém klání, ale také o domácí scéně a největší konkurenci svého týmu.

Nejprve začneme vaší sestavou. Není to tak dávno, co přišly oficiální změny. Co bylo jejich příčinou, jak ses do eXtatus ty jako nový kapitán vůbec dostal?

Myslím, že největším impulzem byl odchod Sawyora z Inside Games a neuspokojivé výsledky týmu eXtatus na letních Finals. Po jeho odchodu jsme s Carzzym měli v plánu složit nový tým, ve kterém by figuroval právě Sawyor a support Rufus. Několik týdnů před koncem srpna nás kontaktoval coach eXtatus Zizou s nabídkou připojit se k jejich týmu. To, jak jsem se stal kapitánem, vlastně ani nevím.

V online části Samsung série jste postoupili přes silné soupeře: Tribunal, Majestic Lions, eSuba. Obávali jste se někoho z těchto soupeřů?

Vzhledem k tomu, že jsme do tohoto turnaje nenastoupili v celé sestavě (hostoval nám support Kamilius, za což mu dodatečně děkuji), jsem měl před začátkem obavy z eSuby. Nakonec ale oni nenastoupili v celé sestavě a proto myslím, že nelze o síle obou celků nic usuzovat.

Když s vámi prohráli v prvním kole, čekal jsi postup Tribunalu přes celý LB?

Bylo mi jasné, že po naší výhře se probojují až do finále LB, kde by na ně čekala buď eSuba nebo my. A jelikož oba týmy řadím nad IG.Tribunal, tak jsem očekával, že se na offline část neprobojují. Nakonec ale překvapili.

Co vůbec ty jako hráč říkáš na návrat Freeze na domácí scénu? Bereš jeho tým jako něco víc?

Podle mého názoru je Freezův návrat velmi prospěšný celé česko-slovenské LoL scéně, on jako známá tvář určitě přiláká větší množství diváků. Jeho tým bych zařadil do TOP3 v CZ/SK. Myslím, že v tuto chvíli jsou tady tři velmi silné a vyrovnané celky: eSuba, Alza.eXtatus, IG.Tribunal, poté velká mezera a zbytek týmů (čímž je samozřejmě nechci urazit).

Přesuneme se k samotnému finále. Probíhala od eXtatus nějaká speciální příprava na soupeře? BO5 série bývají zdlouhavé.

Kromě obvyklého "scoutění hráčů" žádná speciální příprava neproběhla. Osobně jsem pět her nečekal, ale offline turnaje jsou, alespoň pro mě, vždy neskutečná zábava, takže jsem si na délku nestěžoval.

Výsledek všichni známe, vyhráli jste 3:2. Dokázal bys našim čtenářům shrnout průběh finálových her a vypíchnout, co bylo z tvého pohledu zlomový okamžik či rozhodující faktor k vítězství?

První hru jsme měli převahu po dobu téměr celé hry, jediným problémem se stal Zoiren na LeBlanc, který hrál v mnohem lépe než já a IG tak vyhráli první hru. V druhé hře jsme měli dvě vyhrávající linky (mid a bot) a silnějšího junglera, což nám pomohlo k vítězství. Myslím, že můžu říct, že třetí hru jsem prohrál úplně sám, jelikož jsem dostatečně nerespektoval enemy junglera a Zoirenův pick na midlane. Čtvrtá a pátá hra už šly v náš prospěch. Rozhodujícím faktorem celé série byl podle mého názoru dobře hrající Sawyor a naše botlinka, především Rufus, který je v týmu zároveň hlavním shotcallerem.

Jaký je největší cíl eXtatus pro závěrečnou část sezóny? Jak vidíte své šance na MČR?

Naším cílem je samozřejmě vyhrát Mistrovství ČR. Naše schopnosti a zkušenosti jsou podle mě více než dostatečné. A přestože to bude nelehký úkol, jelikož konkurence je asi největší za poslední dobu, já našemu týmu 100% věřím.

Když se podíváš na aktuální stav naší scény, koho vidíš jako největšího konkurenta eXtatus?

Jako největšího konkurenta vidím momentálně eSubu, která je zároveň favoritem celého MČR. Momentálně se jedná o nejsilnější tým na celé scéně a jejich výsledky to jen dokazují, jako tento víkend výhrou na MSR.

Díky za rozhovor, nyní máš prostor na závěrečný vzkaz.

Jsem velmi rád, že jsem se mohl připojit k organizaci eXtatus a děkuji všem partnerům, především Alze, a hlavně všem fanouškům, kteří nás podporují, a doufám, že nadále budou podporovat. Příští týden jedeme do Prahy, kde vyvrcholí finále Tiger Masters na herním festivalu For Games. Já doufám v co největší podporu od našich fanoušků a my se jim za to naoplátku odměníme naším nejlepším výkonem. Na festivalu For Games si přijdou na své i fanoušci našeho CS:GO týmu, který bude pořádat fan meet up v Alza.cz pavilonu.

Štítky: eXtatus, Samsung
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.