Přejít k hlavnímu obsahu

Outsideři NA LCS Spring 2018

16. 1. 2018 | 01:49 League of Legends
NA LCS už se nebezpečně blíží a první zápasy uvidíme již tuto sobotu. V posledních týdnech jsme se s lupou podívali na favorizované týmy a týmy, které jsou považovány za největší favority, i na ty, které by mohly ohrožovat další nejvyšší příčky. V tomto článku tedy zbývá představit si zbytek startovního pole severoamerické LCS. Tyto týmy jsou ve světě často označovány za skupinu nejslabších týmů v lize.
Výchozí obrázek

NA LCS už se nebezpečně blíží a první zápasy uvidíme již tuto sobotu. V posledních týdnech jsme se s lupou podívali na favorizované týmy a týmy, které jsou považovány za největší favority, i na ty, které by mohly ohrožovat další nejvyšší příčky. V tomto článku tedy zbývá představit si zbytek startovního pole severoamerické LCS. Tyto týmy jsou ve světě často označovány za skupinu nejslabších týmů v lize.

 

FlyQuestZákladní sestavaClutch GamingZákladní sestava
{#Korejská republika} Flame 
{#Kanada} AnDa 
{#Korejská republika} Fly 
{#Spojené státy americké} WildTurtle 
{#Spojené státy americké} Stunt
 {#Spojené státy americké} Solo 
{#Korejská republika} LirA 
{#Nizozemsko} Febiven 
{#Spojené státy americké} Apollo 
{#Spojené státy americké} Hakuho 
     
Golden GuardiansZákladní sestava OpTic GamingZákladní sestava
{#Spojené státy americké} Lourlo 
{#Spojené státy americké} Contractz 
{#Spojené státy americké} Hai 
{#Spojené státy americké} Deftly 
{#Spojené státy americké} Matt
 {#Kanada} Zig 
{#Spojené státy americké} Akaadian 
{#Německo} PowerofEvil 
{#Korejská republika} Arrow 
{#Spojené státy americké} LemonNation

FlyQuest - Kdo povede FlyQuest k vítězstvím?

Tým FlyQuest je tak trochu matoucí. Na jednu stranu v týmu najdeme zkušené hráče, jako Flame, Fly a WildTurtle. Na druhou stranu zase vidíme hráče, kteří v loňském roce plnili spíše role náhradníků. Realizační tým FlyQuest očividně chtěl vsadit na taktiku podobnou systému loňského složení Fnatic. U amerického týmu si ale nejsme jisti, jestli a jak to bude fungovat.

Sestava nemá přirozeného in-game leadera a zkušenější hráči, nemají úplně nejlepší renomé. Týmový úspěch bude nejspíš hodně záviset na výkonech toplanera Flamea. Jak jsme ale viděli vloni u Immortals, Flame je spíše hráčem, kterému vyhovuje být součástí týmů, ve kterých se hraje na jiné linky. Největší úspěchy totiž vloni sklidil s tank šampiony jako Jarvan IV, Nautilus nebo Shen. 

Pokud by se tým měl dostat do play-off, musí nováčci zazářit jako vloni třeba Contractz v Cloud9, nebo zpočátku MikeYeung s Phoenix1. Zkušení hráči pak musí hrát na svoje maximum. Velmi důležitou figurou může být i midař Fly, který v minulém roce vypadal průměrně v Challenger Series. Tam se ale dostal z týmu KT Rolster, takže v něm potenciál určitě je. V minulosti však ukázal, že mu spíše než play-making postavy, sedí control mágové, což může z FlyQuest udělat nebezpečně statický tým.

Clutch Gaming - Febivenův čas zazářit

Jedním z velmi nadějných týmů z nižšího tieru našeho žebříčku, je tým Clutch Gaming, který má své jádro velmi jasně založeno z Team EnVyUs, kteří vloni v létě skončili na šestém místě. Objektivně se tým vylepšil o zkušeného evropského midlanera Febivena. Další změnou oproti týmu EnVyUs je hráč Solo, který v posledních letech působil převážně v Challenger Series i přesto, že k LCS stage byl několikrát velmi blízko.

Důležité pro týmové šance bude, jak velkou souhru ukáže dvojice importovaných hráčů, LirA a Febiven. Tohle duo vypadá jako jedna z nejsilnějších jungler+midlaner dvojicí v celé lize a právě oni tedy ponesou velké břímě. Celkově tak Clutch Gaming vypadá jako líbivě vylepšený tým EnVyUs. Zároveň je ale třeba si uvědomit, že celkově se úroveň hráčů v NA LCS s rokem 2018 výrazně pozvedla. Proto je i tak řadíme mezi čtveřici outsiderů.

OpTic Gaming - Powerof€vil a jeho nový tým

PowerofEvil má za sebou úžasnou sezónu a už jen spekulace o odchodu do NA LCS vyvolaly u evropských fanoušků velkou vlnu nevole. O to větší zklamání pak pro podporovatele Misfits a hráče samotného bylo, když byla ohlášena celá soupiska týmu OpTic Gaming. Zdá se, že PowerofEvil zkrátka vyměnil jeden z nejúspěšnějších evropských týmů za nejspíše jeden z nejslabších, ne-li nejslabší tým v lize za velkou louží.

Právě na německého midlanera budou směřovány pohledy snad každého diváka NA LCS. Druhým carry hráčem týmu je korejský marksman Arrow, který má za sebou velmi rozporuplnou sezónu s týmem Phoenix1. Mezitímco na jaře získal ocenění nejužitečnějšího hráče splitu, v létě jeho výkonnost  šla výrazně dolů fanoušci rozebírali důvody jeho herního trápení. Jeho kvality jsou ale jasné. I když není úplně nejlepší laner, jeho teamfightové umění je možná vůbec nejlepší mezi americkými ADC hráči.

Od LemonNationa můžeme očekávat taktické vedení, které může aplikovat díky obrovským zkušenostem z týmů Cloud9 a FlyQuest. Zajímavé bude sledovat Ziga s Akaadianem, kteří v minulosti ukázali potenciál být jedněmi z nejlepších LCS hráčů, ale v letní části se z nich staly spíše kameny, které své týmy táhly ke dnu. Kvalitu neslibuje ani trenér Zaboutine, který s trénováním nemá absolutně žádné zkušenosti a donedávna byl pouze francouzským komentátorem.

Golden Guardians - Plně americká tragédie

I když je možné, že tým zažije alespoň částečný úspěch díky midařovi Haiovi a jeho vůdcovským schopnostem, Golden Guardians je tým, který vypadá na papíře absolutně příšerně. Hai se mechanicky nemůže rovnat velké většině NA LCS midařů a bývalí hráči Team Liquid, Matt a Lourlo, byli dlouhodobě jedni z nejslabších hráčů ve svých rolích v LCS. 

Deftly, marksman týmu, je v LCS nováčkem. V NA Challenger Series měl několik slibných zápasů, ale nejlepším AD Carry hráčům z LCS by se vyrovnat neměl. Celkově to vypadá pro GGS opravdu špatně a jediným světýlkem na konci tunelu se zdá být bývalý jungler Cloud9 a čtvrtfinalista letošních Worlds, Contractz. Jeho agresivita by reálně mohla dokázat vyhrát GGS několik důležitých her. Do play-off své spoluhráče ale nejspíš nedostane.