Přejít k hlavnímu obsahu

Pavel ovládl 2016 World Championship!

8. 11. 2016 | 23:29 Hearthstone
Světová Hearthstone scéna má již potřetí v řadě šampiona ze západní scény. Co tomu ovšem předcházelo a proč se stal šampionem právě Pavel?Tradičně jsme kromě známých jmen byli na světovém šampionátu svědky přílivu asijských hráčů, kteří přijeli překvapit a ohromit americký Anaheim. Do semifinále se přes skupinovou fázi dostali dva Číňaní a Jihokorejec Cheonsu. Ani jeden však nedokázal projít až do finále, které si podmanili dva hráči, od kterých by to nikdo nečekal - Pavel a DrHippi.
Výchozí obrázek

Světová Hearthstone scéna má již potřetí v řadě šampiona ze západní scény. Co tomu ovšem předcházelo a proč se stal šampionem právě Pavel?

Tradičně jsme kromě známých jmen byli na světovém šampionátu svědky přílivu asijských hráčů, kteří přijeli překvapit a ohromit americký Anaheim. Do semifinále se přes skupinovou fázi dostali dva Číňaní a Jihokorejec Cheonsu. Ani jeden však nedokázal projít až do finále, které si podmanili dva hráči, od kterých by to nikdo nečekal - Pavel a DrHippi.

2016 WORLD CHAMPIONSHIP
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo7bo7bo7 
 
{#Čína} JasonZhou4     
  {#Čína} JasonZhou2   
{#Čína} Hamster2     
    {#Ruská federace} Pavel4 
{#Spojené státy americké} Amnesiac3     
  {#Ruská federace} Pavel4   
{#Ruská federace} Pavel4     
      {#Ruská federace} Pavel
{#Korejská republika} Cheonsu4    Vítěz
  {#Korejská republika} Cheonsu2   
{#Kanada} Cydonia1     
    {#Ukrajina} DrHippi2 
{#Spojené státy americké} HotMEOWTH0     
  {#Ukrajina} DrHippi4   
{#Ukrajina} DrHippi4     
 

Dva zástupci evropské scény, konkrétně Rus a Ukrajinec, se dostali až do finále, kde svedli fenomenální BO7 bitvu. Kdo si po Mistrovství ČR nepospal a vydržel sledovat, určitě nelitoval. Všemu však předcházelo vypadnutí známých či oblíbených jmen, ať už to byl handsomeguy, Breath či miláček evropské komunity ThijsNL, který zklamal většinu tipujících.

Ve finále to byl duel DrHippiho z Virtus.pro a Pavla z Millenium. Druhého jmenovaného si možná pamatujete z loňského Road to Blizzcon v Praze, kde ruský hráč kvůli několika zvláštním misplayům nepostoupil na šampionát. Svoji cestu na vrchol se však rozhodl absolvovat znova a v roce 2016 mu zbývalo skolit posledního soka.

Pavlovi se podařilo s jeho line-upem aplikovat stejnou strategii, jako v předchozích zápasech, a jeho cesta za triumfem vedla před soupeřova Malygos Druida. Celá série byla stylově zakončena 10/10 Van Cleefem v šesté hře, jež pouze stvrdila Pavlův triumf. Hearthstone šampionem pro rok 2016 se opět stává Evropan, tentokrát Pavel "Pavel" Beltyukov!

V roce 2014 Firebat, loni Ostkaka, letos Pavel. Mrkněte na záznam celého finále, které korunovaci ruského karetního mága předcházelo:

Štítky: BlizzCon
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.