Přejít k hlavnímu obsahu

PGL uspořádá letní CS:GO Major v Krakově!

15. 3. 2017 | 18:53 Counter-Strike 2
Rumunská organizace PGL právě oznámila, že byla vybrána pro další CS:GO Major. Ten se opět vrací do Polska a odehraje se v polském Krakově.Jedenáctý CS:GO Major se uskuteční 16. - 23. července v polském Krakově, základní skupiny se odehrají v zákulisí, zatímco play-off se odehraje v krakovské TAURON Areně, kde se vleze až 15.000 diváků, a kde se odehrálo například loňské finále EU LCS Summer. Prizepool zůstává stejný jako minulé majory - $1.000.000.
Výchozí obrázek

Rumunská organizace PGL právě oznámila, že byla vybrána pro další CS:GO Major. Ten se opět vrací do Polska a odehraje se v polském Krakově.

Jedenáctý CS:GO Major se uskuteční 16. - 23. července v polském Krakově, základní skupiny se odehrají v zákulisí, zatímco play-off se odehraje v krakovské TAURON Areně, kde se vleze až 15.000 diváků, a kde se odehrálo například loňské finále EU LCS Summer. Prizepool zůstává stejný jako minulé majory - $1.000.000.

Bude to historicky první major pod taktovkou PGL, i když PGL má s pořádáním majorů bohaté zkušenosti, podílela se na ESL One Cologne 2016 a DreamHack Cluj-Napoca, kromě toho sama uspořádala několik minorů. Do Polska se vrací major po 2 letech, kde se konal velice oblíbený major na IEM Katowice v letech 2014 a 2015. 

Celý cyklus začne v červnu sérií minorů, opět v tradičním formátu se čtyřmi minory - s americkým, evropským, asijským a CIS. Finalisté těchto minorů doplní spodní osmičku z ELEAGUE Major v kvalifikaci, která se odehraje na přelomu června a července. Celý cyklus bude vypadat následovně:

  • 1.-4. června: PGL Asia Minor
  • 8.-11. června: PGL Americas Minor
  • 8.-11. června: PGL CIS Minor
  • 15.-18. června: PGL EU Minor
  • 19. června - 2. července: PGL Major kvalifikace
  • 16.-19. července: PGL Krakow Major - skupinová část
  • 21.-23. července: PGL Krakow Major - hlavní část

PGL navíc slibuje, že získáme zážitek, který zatím CS:GO nikdy nepřineslo. Důkazem budiš to, že celý major, stejně jako minory a kvalifikace, bude vysílán v kvalitě 1080p a 60 FPS, což zatím žádný major předtím nepřinesl. PGL také tvrdí, že major přinese novinky, které tu před tím ještě nebyly, a které přinesou jedinečný a nový zážitek jak divákům na místě, tak divákům doma.

Účast na PGL Krakow má už tradičně jistou TOP8 týmů z ELEAGUE Major:

{#Dánsko} Astralis {#Polsko} Virtus.pro
{#Švédsko} fnatic{#Brazílie} SK
{#Evropská unie} Na'Vi{#Kazachstán} Gambit
{#Dánsko} North{#Evropská unie} FaZe

Tyto týmy budou muset sice o major zabojovat, účast v kvalifikaci už ale mají zajištěnou:

{#World} TBA*{#Švédsko} GODSENT
{#Spojené státy americké} Liquid{#Francie} G2*
{#Evropská unie} mousesports{#Spojené státy americké} OpTic
{#Ukrajina} FlipSid3{#Evropská unie} HellRaisers

* G2 má 3/5 hráčů EnVyUs a získali tak jejich spot, naopak spot, který držel tým G2, se prověřuje, jelikož EnVyUs nemají 3/5 hráčů, kteří spot získali.

Štítky: PGL, Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.