Přejít k hlavnímu obsahu

PragoFFest se uskuteční 28. až 31. ledna

20. 1. 2016 | 15:13 Všechny hry
Hráči videoher si užijí mnoho desítek konzolí a počítačů na největším pražském festivalu popkultury od 28. do 31. ledna 2016. Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, comicsech, knihách. Mnohé z nich v kostýmech.
Výchozí obrázek

Hráči videoher si užijí mnoho desítek konzolí a počítačů na největším pražském festivalu popkultury od 28. do 31. ledna 2016. Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, comicsech, knihách. Mnohé z nich v kostýmech.

PragoFFest

Herní část PragoFFestu přesahuje velikostí (přes 1100 m2) a pestrostí i podzimní herní veletrhy, přestože je pořádán neziskovým spolkem. Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Je plánován bohatý přednáškový a diskusní program o videohrách, nejen o League of Legends v LegendConu. Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní a YouTube scény. Připravujeme prestižní turnaje o ceny, včetně úvodního turnaje Mistrovství ČR v počítačových hrách o 20 tisíc Kč. V programu je i přednáškový program pro hráče válečných her miniatur WarGameCon.

Fanoušci sci-fi se dočkají pořadů o Star Wars a Star Treku, dalšími tématy programu jsou Doctor Who, Červený trpaslík a mnohé další seriály, filmy a knihy, další i v linii SeriesCon. Potěší je předváděcí stánky Matematicko-Fyzikální Fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice. 

PragoFFest

Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka. Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou připraveny pořady v ComicsConu a PoníConu (o seriálu My Little Pony).

Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a věnuje se literární fantastice. Hosty bude řada českých spisovatelů a spisovatelek i redaktorů časopisů.

Fanoušci fantasy se mohou těšit na linie s fenomény jako Hra o trůny, Harry Potter a Pán prstenů (sspolečně s dalšími fantasy a historickými tématy). Nightcon je určen příznivcům upírů, zombie, vlkodlaků a duchů, tedy hororu a paranormálna.

MoveCon je pro ty, kdo se chtějí naučit základy tanců, bojových umění a šermu. Ve speciálním programu lze najít kostýmovou soutěž PragoCosplay, možnost vyzkoušet si dabing, seznámit se s únikovými hrami, zahrát si v simulátoru startrekovského můstku Artemis.

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

PragoFFest

O PragoFFestu

PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý videoherní program a zajištěním lepší organizace a služeb (včetně občerstvení a ubytování). Festival pořádá neziskové občanské sdružení SFK Avalon, pořadatel série FFestivalů, ve spolupráci s fanouškovskými komunitami a kluby, ale i s profesionálními partnery.

První PragoFFest v roce 2010 navštívilo přibližně 800 účastníků, druhý 1400, třetí přes 2000, čtvrtý přes 2400, pátý přes 3000, s rostoucí spokojeností. Šestý PragoFFest navštívilo 4300 fanoušků a hráčů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.