Přejít k hlavnímu obsahu

Profily na steamu mají další novinku

8. 5. 2011 | 01:44 Všechny hry
Steam během tohoto víkendu upozornil nenápadnou novinkou ve svém klientu na rozšíření komunitních profilů hráčů o videa. Nyní si může každý stímer importovat svá youtube videa do profilu na steamu.
Výchozí obrázek

Steam během tohoto víkendu upozornil nenápadnou novinkou ve svém klientu na rozšíření komunitních profilů hráčů o videa. Nyní si může každý stímer importovat svá youtube videa do profilu na steamu.

Aby všechno chodilo, nejprve musíte propojit účty steamu a googláckého youtube. Ve vašem steam-klientu stačí přejít na záložku Community a najít si v pravém sloupečku View/Add videos. Budete vyzvání k přihlášení na youtube, povolíte spojení a poté již můžete vybírat svá videa a přiřazovat je k jednotlivým hrám. Výsledkem může být podobná stránka, jakou je ta moje.

Steam a Youtube

V zásadě se nejedná o nic úžasného nebo přelomového, spíše tato vychytávka působí rozpačitým dojmem. Není to tak dávno, co steam implementoval do svého klienta kompletní podporu pro vyhotovování a publikování screenshotů. Logicky se nabízelo, že kluci v steamu ho naučí také dělat videa. Napojení na youtube může být i prvním krůčkem k video portálu steamu, ale s větší pravděpodobností steam zatím nemá kuráž ohrozit kvalitu svých serverů pro stahování her tím, že dá každému s více než 30 milionů uživatelů možnost natáčet, uploadovat a sdílet svá videa.

Všechny tyto kroky nasvědčují tomu, že steam nechce býti jenom distribuční platformou počítačových her, ale také sociální sítí a stát se takovým facebookem mezi pařany. Je otázkou, co pro nás velké rameno připraví příště. Když si vezmete, že průměrný zaměstnanec si u steamu vydělá víc, než kdyby dělal v googlu nebo pro facebook; tak vás asi napadne, že možnosti této společnosti jsou limitované jenom fantazií.

Jaký je Váš názor, co bude další velkou novinkou? Uspěje "steam community" v boji s facebookem nebo twitterem? Zajímá vás vůbec možnost dělat/uploadovat screenshoty a videa přímo na Váš steamový profil?

Štítky: Steam