Přejít k hlavnímu obsahu

Sheriff: Nová česká naděje v EU LCS

18. 1. 2018 | 15:09 League of Legends
Patrik "Sheriff" Jírů se příchodem do týmu H2k Gaming stal druhým Čechem, který se dostal do nejvyšší evropské LoL ligy LCS. Už jen to, dostat se na tuto úroveň je pro něj velký úspěch, ale Sheriff míří ještě výš.
Výchozí obrázek

Patrik "Sheriff" Jírů se příchodem do týmu H2k Gaming stal druhým Čechem, který se dostal do nejvyšší evropské LoL ligy LCS. Už jen to, dostat se na tuto úroveň je pro něj velký úspěch, ale Sheriff míří ještě výš.

Sheriffa znají diváci CZ/SK scény jistě z  MČR 2017, kde v dresu týmu eSuba prošel turnajem bez jediné porážky. V Evropě si odbyl premiéru vloni v lednu ve španělské sekci týmu Origen. Vývoj jeho kariéry pozastavilo jeho nevhodné chování, kvůli čemuž neprošel Riot behaviviour checkem. Po neúspěšné kvalifikaci do evropské Challenger Series upoutal pozornost turecké organizace Besiktas. 

V druhé turecké lize si zahrál i po boku známého supporta Dumbledoge, který byl spoluhráčem Nardeuse na MSI 2016. Proti mixům Turků a Evropanů získal Besiktas druhé místo, ale do 1. ligy se týmu postoupit nepodařilo. I proto si od srpna Sheriff začal hledat nové angažmá. V osmé sezóně, jak víme, bude reprezentovat barvy H2k Gaming, ve kterém krátce působil i Aleš "Freeze" Kněžínek.

H2K ale nevyměnilo pouze marksmana, ale celou sestavu a trenéra. Úroveň týmu šla objektivně řečeno výrazně dolů kvůli snížení týmového rozpočtu. Pro Sheriffa je ale skvělé, že se může ukázat jako silné AD Carry a bude chtít získat cenu nelepšího nováčka splitu. Nebude to ale mít vůbec jednoduché, protože se o toto ocenění popere s dalšími osmi hráči. Jedním z nich je i jeho spoluhráč Caedrel, který v týmu plní roli midlane.

EU LCS už je za rohem a posledních pár týdnů Sheriff s H2K trénuje na plný plyn a piluje svou formu. Všechny meta šampiony má nahrané v SoloQ a opravdu se mu daří. Snad své výkony ze scrimů a ranked her přenese i na LCS stage, kde to bude nejdůležitější. V posedních dnech začaly třeba ligy LCK a LPL a v nich byli velmi často v pick/ban fázi k vidění tři šampioni: Kalista, Ezreal a Kog Maw. Uvidíme jak se Patrikovi s těmito top tier picky povede v pátek a sobotu proti Vitality a Fnatic.