Přejít k hlavnímu obsahu

Téma: Storm Games Clan a DDOS soupeře?

18. 1. 2014 | 18:05 League of Legends
Před pár dny jste se na PLAYzone mohli dočíst o úspěchu týmu Storm Games Clan (čtěte: SGC postupují do Challenger Series!), který se dokázal dostat do play-off části Coke Zero Challenger Series. Bohužel se závěrečný zápas ani neodehrál a právě tomu se v článku budeme věnovat.
Výchozí obrázek

Před pár dny jste se na PLAYzone mohli dočíst o úspěchu týmu Storm Games Clan (čtěte: SGC postupují do Challenger Series!), který se dokázal dostat do play-off části Coke Zero Challenger Series. Bohužel se závěrečný zápas ani neodehrál a právě tomu se v článku budeme věnovat.

V prvním play-in kole čekal Storm Games Clan celek inFerno eSports, který se ve hře sice držel, ovšem po 35 minutách SGC postoupili dále.

0

To ovšem není to, co se tolik řeší. V dalším kole na SGC čekali silní Reason Gaming, kteří už byli nachystaní na zápas v plné parádě. Bohužel pět minut před zápasem jeden z hráčů RG dostal DDOS útok, jak bylo později potvrzeno. Jak předzápasový čas plynul, tak Reason postupně ztrácely bany a následně dostali diskvalifikaci z celého turnaje, kvůli nedostavení se.

Hodinu po původním začátku zápasu ovšem napadnutému hráči Reason Gaming začal internet normálně fungovat a začal zjišťovat, kde byl problém a či to byl DDOS nebo ne. Dle veškerých důkazu a rozmluvy se svým providerem se nakonec dospělo k tomu, že to DDOS opravdu byl.

0

Pro pětici hráčů RG to muselo být opravdu velké zklamání, přijít alespoň o šanci zúčastnit se v této prestižní soutěži takovým způsobem. Zápas se bohužel nemohl odložit kvůli tomu, že by to bylo vůči druhému týmu nefér, který se dokázal dostavit a zabezpečit se řádně proti DDOS útokům, a při momentálním systému nebylo možné ani vzít si náhradníka.

Zástupci Storm Games Clan jasně zdůraznili, že nemají za potřebí si pomáhat k úspěchům touto cestou. K tomuto případu se vyjádřil také manažer SGC.

Na úvod by som sa rád poďakoval všetkým fanúšikom za podporu a pozitívny ohlas, ktorý sa k nám dostal. Radi by sme sa ospravedlnili, že sa nemôžeme zúčastniť LegendConu v Prahe na prelome mesiacov, ale v dobe keď sme mali potvrdiť účasť sme ešte netušili rozpis Coke Zero Challenger Series a jeden z hracích dní je aj 31. 1. 2014.

A teraz ku hlavnému problému, ktorý by som rád prebral s našou česko-slovenskou komunitou. Dostali sa ku mne informácie, že jeden z hráčov súpera bol včera v čase hrania rozhodujúceho zápasu pod DDoS útokom. Je mi úplne jasné, že zistiť, kto také niečo urobil je takmer nemožné. No rád by som daného útočníka upozornil, že ak sa mi dostane jeho identita do rúk, potrasením rúk a potľapkaním po pleci sa to určite neskončí. O takúto podporu ja ani celé SGC nestojíme. Určite si všetci uvedomujeme, že pri ďalších podobných akciách v budúcnosti sa komunita a možno aj Riot k tomu postavia inak. Podozrenie, že si takto pomáhame k výsledkom je to posledné po čom túžime. Takže ak ste naozaj fanúšikovia SGC, sledujte streamy a držte nám palce,

vyjádřil se k tomuto problému {#Slovenská Republika} Jan 'MoQwai' Adámek.

Pokud vás tahle kauza zajímá ještě více do hloubky, můžete si pročíst kompletní topic a následnou diskuzi na stránkách Redditu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.