Přejít k hlavnímu obsahu

Tým Origen bez trenéra

2. 9. 2015 | 19:45 League of Legends
Trenér špičkového evropského týmu Origen, Titus "LeDuck" Hafner, oznámil včera na Twitteru svůj konec v této organizaci. Vrátí se prý nejdříve v Summer Splitu.
Výchozí obrázek

Trenér špičkového evropského týmu Origen, Titus "LeDuck" Hafner, oznámil včera na Twitteru svůj konec v této organizaci. Vrátí se prý nejdříve v Summer Splitu.

LeDuck

Pro odchod se Titus "LeDuck" Hafner rozhodl i přes nedávný triumf Origenu v bojích o postup na Worlds. Odstoupí prý okamžitě, což znamená, že na nadcházejícím šampionátu bude tento španělský celek vést někdo úplně jiný. Tým zatím žádné vyjádření ohledně tohoto nevydal.

Nad svým odchodem prý LeDuck přemýšlel již dříve, nechtěl však tým oslabit právě v kriticky důležitém playoff, jak si ostatně sami můžete přečíst v jeho vyjádření k celé situaci:

I když jsem hrdý na tým, který se kvalifikoval na Mistrovství světa, sdělil jsem jim včera, že odcházím z týmu a nebudu se aktivně účastnit Worlds. O tomto svém rozhodnutí jsem uvažoval už nějakou chvíli, ale dotlačil jsem se k tomu, že zůstanu alespoň do konce playoff, abych neoslabil jejich šance se na Worlds kvalifikovat.

Pro své rozhodnutí mám mnoho důvodů, ale nemám v úmyslu sdělovat detaily. Mohu říci, že Origen je jako organizace velmi zaměřená na hráče a jejich ochranu, což mi ztěžuje šanci prosadit změny.

Je pro mne velmi důležité, abych se dále zlepšoval a šel nad rámec běžné analýzy a přípravy.

Své působení v týmu jsem si velmi užil, bylo skvělé pracovat s hráči, kteří se ze všech sil snaží zlepšovat, neustále myslí na hru a propracovávají se jako tým na vrchol.
Do budoucna uvažuji o delší přestávce a tudíž se nebudu účastnit spring splitu a nejspíše se vrátím někdy v létě.
...

-Titus "LeDuck" Hafner, bývalý trenér Origen

Vicemistry EU LCS tedy nyní čeká hledání toho správného trenéra, který by dokázal celek dovést k solidnímu umístění v nadcházejícím souboji s nejlepšími světovými týmy. A co vy? Kdo si myslíte, že by se na roli kouče hodil nejlépe? Budeme rádi, pokud se o svůj názor podělíte s ostatnímiv komentářích.

Zdroj: Twitter
Štítky: LCS EU, Origen, Worlds