Přejít k hlavnímu obsahu

Úřadující Mistři a jejich názor na MČR 2012

1. 11. 2012 | 18:17 Všechny hry
Mistrovství už je více než týden za námi a my jsme si pro vás připravili shrnutí výherců jednotlivých turnajů včetně vyjádření k akci!
Výchozí obrázek

Mistrovství už je více než týden za námi a my jsme si pro vás připravili shrnutí výherců jednotlivých turnajů včetně vyjádření k akci!

Výsledky MČR turnajů na jednom místě - i tak by se dalo nazvat dnešní shrnutí úřadujících Mistrů. Kapitánů týmů a hráčů v 1v1 hrách jsme se zeptali na jejich názor k odehranému Mistrovství a právě tyto názory společně s fotkami a konečným umístěním na bedně vám teď shrneme v následujícím článku.

Umístění na bedně

1. {#Slovenská Republika} Marek 'eSuba.tween' Pacher - Herní sestava MČR HAL3000 Game Master 9418/Intel i5-3450/8GB/1TB/N650GTX-Ti/DVDRW/W7H
2. {#Česká Republika} Jiří 'wX.Waxtr' Kopecký - Procesor Intel Ivy Bridge i5 + Warhammer 40,000: Space Marine - sběratelská verze
3. {#Česká Republika} Jakub 'eE Horeni' Hořejší - AVerMedia Live Gamer HD + Cities XL 2012

 

"MČR bolo pre mňa jednou z najlepších akcí, na ktorých som sa zúčastnil. Do môjho turnaja som sa chvíľku síce musel rozohrávať, no potom mi všetko vyšlu na výbornú. Došlo aj k pár prekvapeniam, ako napríklad poherenie Hakkiho a obrovský úspech Waxtra. Hral som hlavne svoju hru a ukázala sa byť dostatočne silná :)

Cena mi zrovna padla vhod, hotel bol veľmi príjemný a môžem len povedať, že sa už teším na ďaľší ročník :)"

{#Slovenská Republika} Marek 'tween' Pecher

 

Umístění na bedně

1. {#Česká Republika} eSuba.intel - GIGABYTE GTX 660 Ti Ultra Durable 2G
2. {#Česká Republika} GUNRUNNERS.MT-Studio - AVerMedia Live Gamer HD
3. {#Česká Republika} FeW-GamerS - GIGABYTE Aivia KRYPTON

 

"Ahoj, MČR byla nejlepší akce tohoto roku a jsme rádi že jsme vyhráli právě MČR kde jsme každý týden na PZ turnajích ukazovali že jsme nejlepší tým BF3 u nás. Ceny byly super, bezkonkurenční grafické karty s obrovským výkonem jako stavěné na BF3. Stage byla taktéž super, akorát byla škoda že nebyly 120hz monitory, jinak v pohodě. Byla to skvělá akce a jsme rádi že jsme se jí mohli zůčastnit! "

{#Česká Republika} Pavel 'lordinatoR' Karásek, kapitán eSuba.intel

 

Umístění na bedně

1. {#Česká Republika} Right Mouse Button - LCD monitor BenQ XL2410T + Seasonic M12II-750 Bronze (SS-750AM F3) 750W
2. {#Slovenská Republika} STORM Games Clan - Aver TV Volar HD (A835), SteelSeries Siberia v2 Na´Vi Edition a hra FIFA 13
3. {#Česká Republika} iNfernity Gaming - Logitech Gaming Mouse G700 + Wargame: Evropská krize

 

"Pokud mám celkově shrnout naše působení na MČR, tak jsem vcelku spokojený, však kdo by nebyl, kdyby vyhrál. Rozhodně to nebylo jednoduché, a abych se s ostatníma podělil o něco ze zákulisí, tak vám povím, jak to s námi bylo. V průběhu sezóny jsme sbírali bodíky a nějakou tu dobu jsme se drželi na prvních příčkách. Ovšem na velkých lan akcích jsme neměli štěstí (Lancraft spring a summer) a tak nějak jsme se postupně rozpadali, podle toho taky vypadala naše pozice v žebříčku kvalifikace. No a těsně před MČR jsme si přece jenom řekli, vždyť nám to šlo, a když už nebudeme dál hrát, tak můžeme naše hráčské dráhy alespoň pěkně ukončit.

Týden a půl před akci jsme začali trénovat. K našemu překvapení jsme nahráli cca 25 cw a ani jedinou jsme neprohráli (HS irc, takže žádná sláva), každopádně jsme byli dost naboostění a skutečně jsme si věřili. Taková aura neporazitelnosti. Přijedeme na MČR, první zápasy ve skupině OK, pak první prohra s SGC a následně hned propad do LB play-off proti iNfernity. V sobotu jsme byli dost na dně, věděli jsme, že jsme hráli dost marně a dělali hloupé chybky. Prohráli jsme porážkami, které většinou uštědříme našim soupeřům.

Druhý den jsme se nějakým záhadným způsobem zvedli a žádnou hru už nepustili. Tady chci poděkovat reejdovi, že nás úplně neodepsal a nezahodil své 4k "do koše". No a postupně jsme se dostali až k titulu, finále bylo určitě divácky atraktivní a věřím, že bylo na co se dívat. SGC byl kvalitní soupeř, kdyby kapku víc potrénovali před akcí, tak budou tvrdší oříšek. Ostatní soupeři určitě zasluhují respekt, jak eEriness tak iNfernity jsou kvalitní celky se zkušenostmi, které je dostaly až toto vyvrcholení sezóny v podobě mistrovství.

Titul mistra ČR v Dotě 2 je něco co nám už nikdo nevezme. Pěkné věcné ceny jsou takovou radostí navíc která určitě neomrzí. Každý z nás už monitor vyzkoušel a chrochtali jsme si blahem. Samotná MČR byla ucházející akce ve velmi příjemném prostředí. Spousta zajímavých lidí. Hrálo se nám dobře, na své hrací sloty si nemůžeme stěžovat, ideální výška stolů, ne-nepohodlná židle... takové blbosti, ale tyto drobnosti hráči dost ocení. Jediný kaz na kráse byla nepřipravenost jedné pc sestavy na Dotu na stagi, jinak pozitiva převažují a my si spolu s titulem mistra a cenami odnášíme životní vzpomínky.

V závěru chci poděkovat svým spoluhráčům, jmenovitě je to reejd (náš ingame leader, hlavní motor týmu a Mr. sázkař), farb (carry hráč s dobrým citem na gank, na kterého jsem byl možná až příliš tvrdý, ale vydal ze sebe maximum), beleymn (spoluhlivá osoba na každé pozici, tichý, ale pracovitý. Cenná součást týmu) a v neposlední řadě je to son1 (solo hráč, nebo další carry. Má trpělovist s last-hity a výbornou orientaci ve fightech). Všichni kluci jsou fajn a jsem rád, že jsme to spolu dotáhli až takhle daleko. Mimo to chci pozdravit J4CKa, který nám připravil krásnou ingame výzdobu v podobě vlaječek. Určitě podpořte jeho grafické výtvory ve workshopu! Poděkovat Playzone týmu za zvládnutou akci a pozvat všechny na další ročník. To nejlepší na závěr: celý tým pozdravuje naší nejvěrnější fanynku farberku!"

{#Česká Republika} Robert 'WatchYourSix' Šulák, kapitán RMB

 

Umístění na bedně

1. {#Slovenská Republika} Viktor 'eXtatus.SiR' Horváth - Herní zestava MČR HAL3000 Game Master 9518/Intel i5-3450/8GB/1TB+60SSD/N660GTX-Ti/DVDRW/W7H
2. {#Česká Republika} Jan 'eXtatus.Kubel' Kubelka - Procesor Intel Ivy Bridge i7 + Warhammer 40,000: Space Marine - sběratelská verze
3. {#Česká Republika} Jakub 'FeW_Brassilek' Renda - AVerMedia Live Gamer HD + Cities XL 2012

 

"Cesta turnajom pre mňa nezačala veľmi  dobre. Skupiny som domrvil , prehrával som vyhraté zápasy a takto aj dopadlo. Druhý deň to už išlo lepšie .  Našiel som stratenú formu a podarilo sa mi všetko čo som chcel. Naša fifa scéna je všeobecne celkom vyrovnaná. Každý jeden z  FIFA hráčov čo sa sem  kvalifikovali to mohol vyhrať. Tento krát sa to podarilo našťastie mne. Myslím , že sa podarila aj atmosféra. V našom FIFA kútiku som sa cítil skvele . Navzájom sme si fandili a  hecovali čo určite patrí k podarenému turnaju. V celku atmosféra na MČR bola skvelá ako obvykle. Čo sa týka cien tak nato sme sa fakt nemali načo sťažovať. Pre 1on1 hru akou je FIFA boli tieto ceny priam fantastické organizátori urobili kus roboty a nám hráčom sprostredkovali super miestnosť a všetko čo sme potrebovali a zato im patrí veľká vďaka."

{#Slovenská Republika} Viktor 'SiR' Horváth

 

Umístění na bedně

1. {#Česká Republika} eSuba.intel - Procesor Intel Ivy Bridge i7 + zberateľská edícia Heroes VI
2. {#Česká Republika} eEriness.Seasonic - Seasonic M12II-750 Bronze (SS-750AM F3) 750W + Guild Wars 2 + mikina od eSubaWear
3. {#Česká Republika} eXtatus.EIZO - Logitech G600 MMO Gaming Mouse

 

"Titul mistra ČR upoutal na nás hodně pozornosti. Přes tento víkend se popularita mé fan stránky na Facebooku přímo zdvojnásobila. Z toho plyne že MČR opravdu byla nejvíc prestižní událost u nás a za to jsem velmi rád. Hrálo se nám výborně, hotel Jezerka je opravdu ideální místo pro tuto akci. Na mě sice táhlo od dveří, ale to bylo prostě individuálním umístěním a smůla. Soupeři byli velmi dobře připraveni a bylo vidět, že atmosféra je napjatá ambicemi. Ceny za první příčky byly samozřejmě bezkonkurenční, ceny za stravu by možná konkurenci našly :D. Velmi mě zaujalo zahájení a přitomnost moderátorské dvojce Tukan-Trojanová. K reklamním akcím a hrán na odzkoušení jsem se moc nepřiblížil, na pohled to vypadalo všechno strašně lákavě a od lidí slýchám pouze kladné ohlasy. Celkově akci hodnotím jako výbornou a doufám, že tato tradice u nás nenajde konce."

{#Česká Republika} Pavel 'Herdyn' Mikeš, kapitán eSuby.intel

 

Umístění na bedně

1. {#Slovenská Republika} BEASTS - Monitor BenQ XL2420T
2. {#Česká Republika} nEophyte - WD Caviar Black Ex 1,5TB + roční SCORE předplatné + Darksiders 2
3. {#Česká Republika} eXtatus.EIZO - GIGABYTE Osmium

 

"V prvom rade by som sa v mene celého tímu BEASTS chcel poďakovať všetkým ľuďom či už fanúšikom alebo neprajníkom za to, že nás turnaj po turnaji podporovali viac a viac a aj tým neprajníkom za to, že nás flejmom či neprajnými príspevkami hnali vpred za úspechom.

Za dosiahnutím titulu "Mistr České Republiky" je strašne veľa. Zo začiaťku časté nezhody v tíme, vystresované situácie, hádky a všeličo iné podobného rázu. Nakoniec sme sa na MČR pripravili dostatočne dobre, zodpovedne a vzali sme to viac než len vážne. Na turnaj sme sa dostavili v úplnej pohode, v dobrej nálade a s neskutočne veľkou motiváciou, ktorá nám dopomohla k tomuto úspechu.

Zisk tohoto titulu len potvrdilo našu dominanciu na domácej scéne a pre nás to znamená strašne veľa. Najmä pre mňa, keďže je to moj druhý titul v rade a som jediným Československým hráčom s dvoma titulmi po sebe, čo ma motivovalo zotrvať na scéne minimálne ďalší rok a dúfam, že to neostane len pri domácej dominancii. Chcel by som sa hlavne poďakovať svojim spoluhráčom, ktorí bojovali ako levi, nevzdali sa ani pri strate mapy a išli do zápasu so všetkým čo v sebe mali. Podržali tím aj keď sa mne osobne nedarilo, tým chcem povedať, že tento tím nie je len o mne, ale o celom tíme.

V turnaji sme sa stretli s kvalitnými súpermi, o ktorých sme nič nevedeli. Ani ako hrajú, ani to ako sú na tom skillovo či skúsenosťami. Ale my sme mali rovnakú výhodu, nikto nevedel ako hráme, čo od nás môžu očakávať, takže nám to nahralo celkom pekne do karát. Zápasy prebiehali v pohode, bez stresov a bez nejakých väčších problémov.

Tento turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, takže by som rád pochválil H1tachiho za skvelú organizáciu, ale aj celý admin tím PLAYzone a dúfam, že bude viac takýchto akcií u nás a nie len raz ročne.  Ceny boli super, čo sa týka Československej scény, viac sa tu asi aj tak nedá zohnať. Predsalen, nemusíme sa vždy hrať len pre ceny.

Takže nakoniec už len asi toľko, že v mene celého nášho tímu ďakujeme PLAYzone za ponúknutú šancu zúčastniť sa MČR v novej hre, adminom za ochotu a takisto prajeme veľa šťastia v organizovaní ďalších a možno aj lepších turnajov."

{#Slovenská Republika} Ladislav 'GuardiaN' Kovács

 

Umístění na bedně

1. {#Česká Republika} CSERVERS - Grafická karta GIGABYTE N660OC-2GD + zdroj Seasonic M12II-750 Bronze + hra  od Electronic Arts
2. {#Česká Republika} Gamesites.cz wrAth - Procesor Intel Ivy Bridge i5 + hra Ghost Recon: Future Soldier
3. {#Česká Republika} iNfernity - Aver TV Volar HD (A835), černý + hra Rayman Origins + Polročné predplatné SCORE

 

"Tak já jsem s MČR spokojený, i když pár věcí mě pořád zaráží. Chybí mi kvalitnější coverage, zajištěné hltv a kvalitnější stream. Streamovat se dá tak krasně, stačí proste pres xsplit na účtu twitchtv own3d.tv. Daji se nahodit hp bary apod. Nevím, přes co to jelo teď, ale bylo to nekvalitní a lagujicí. Taky se musím zastat wrath ve finále, kteří měli okolo 10-15min na nastavení pc apod. Myslím, že tam není nikdo tak zkušenej, aby si sednul a měl za pár minut hrát. Bylo mi jich docela líto. Osobně si myslím, že finále LB se dalo odehrát už v sobotu a finále klasicky v neděli rano. Tym wrAth mě překvapil hlavně tím, že došli přes všechny ty týmy až do finále. Hlavně small, takovej dědek v 1.6 a pořád mu to padá, rád jsem si proti němu zahrál na finále MČR. Jelikož jsem teď už aktivní hráč CS:GO, tak doufám, že ten streaming a coverage, bude o 100% lepší. S cenama jsem spokojenej, stejně tak i s naší hrou, myslím, že jsme se hezky takhle slezli, každý z nás měl silnou chvíli zrovna v tu dobu, kdy nám to zrovna nešlo a to nás dokázalo hecnout. Naše jediná prohra na turnaji proti infernity, nelíbí se mi jejich hra, proto jsme to možná i prohráli, možna to mohlo být tím, že to byl vlastne v poradi náš 5. zápas, protože jsme tu hru spolu moc nefetovali a nebo to taky mohlo být tím, že to byla vlastně jen skupina a nešlo prakticky o nic. Finále jsem si představoval ale úplně jinak. Čekal jsem našláplou eSubu s johanem v čele, kluci mě zklamali. Těším se na další akci a jen doufím, že ty streamy už budou klasicky dělaný pres xsplity a nějakej owned nebo twitch, je to lehčí a můžeš tam mit všechno, co si měl teď. Ještě k systému turnaje, pořád nechápu, proč musíme hrat WB a LB, myslím, že by ten turnaj už byl vic vyhecovanější, kdyby se hrala skupina, kde postoupi prvni dva do playoff, kde nebude žádny LB, prostě jen bo3. Tenhle system se hraje jen v ČR, připadám si tady jak v 90. roce. CS 1.6 v ČR skončilo, ja jsem rád, že jsem si z poslední jednašestkový akce odvezl první misto, protože tu hru jsem měl fakt moc rád. Takže doufám, že příští akce s CS:GO bude kvalitnější (stream, coverage, systém turnaje). A jsem rád, že po pár letech jsem se zase setkal se soptikem, hitachim, crl, mulldiem, hakkim, tonim a s dalšíma hráčema."

{#Česká Republika} Tomáš 'oskar' Šťastný

 

Umístění na bedně

1. {#Česká Republika} Jan 'eSuba.Rikytan' Kusák - Ultrabook Dell XPS 13
2. {#Česká Republika} Ondřej 'eSuba.DeViL' Balušek - LCD monitor BenQ XL2420T + Warhammer 40,000: Space Marine - sběratelská verze
3. {#Česká Republika} Pavel 'eSuba.TomikuS' Tomášek - LCD monitor BenQ XL2410T + Cities XL 2012

 

"Tak hrálo se mi na MČR výborně, výsledek to jenom dokazuje. Ohledně soupeřů jsem se bál nejvíc TomikuSe, protože má velmi dobré ZvT a tak jsem měl starosti jestli ho dokážu porazit v bo3, samozřejmě chyběli hráči jako Head a Ladabaz, kteří by příčkama zamotali, ale nedostavili se a tak nemá cenu přemýšlet co by bylo jinak. Ceny byly fajn, akorát chyběla nějaká peněžní suma za top3. MČR jsem si užil a bylo mi tam fajn, takže z mého pohledu podařená akce."

{#Česká Republika} Jan 'Rikytan' Kusák

Štítky: MČR 2012