Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011: O zlato hrají CDE a Gameburg!

10. 12. 2011 | 15:30 League of Legends
Chicks Dig Elo, zkráceně CDE, si zajistili postup až do finále přes Dignitas a Jerome_NEGGRET. Gameburg je doplnili po vyhraném semifinále proti CLG.ČtvrtfináleAsi nejzajímavější zápas čtvrtfinále, souboj dvou amerických reprezentantů Chicks Dig Elo a Dignitas, přinesl tři velmi jednostranné mapy.
Výchozí obrázek

Chicks Dig Elo, zkráceně CDE, si zajistili postup až do finále přes Dignitas a Jerome_NEGGRET. Gameburg je doplnili po vyhraném semifinále proti CLG.

Čtvrtfinále

Asi nejzajímavější zápas čtvrtfinále, souboj dvou amerických reprezentantů Chicks Dig Elo a Dignitas, přinesl tři velmi jednostranné mapy.

První z nich si zajistili Dignitas, když CDE nechali Joe 'Voyboy' Esfahaniho vzít si na top Rumbla a Williama 'Scarra' Li Morganu na mid. First Blood padlo až v desáté minutě, kdy se snažil Saintvicious s Lee Sinem a Reginald s LeBlanc o gank na Scarrovu Morganu, což se nakonec zvrhlo ve 4v2, když se do fightu připojil Rumble a Gangplank. Tehdy padly první dva killy pro Dignitas a od té doby byla hra velmi jasná. Mapa nakonec skončila 13/1 pro Dignitas.

Když se týmy přesunuly na druhou mapu, CDE už nechtěli, aby si Voyboy vzal svůj main a Rumbla zabanovali. Konečný pick CDE byl Udyr, Gragas, Soraka, Graves a Lee Sin v jungli, zatímco Dignitas si vzali opět Gangplanka, Jannu a Morganu, změnou byla pouze Vayne a Fizz na top. Na killy byla hra až do dvacáté minuty celkem vyrovnaná, rozhodli ale draci a věže ve prospěch CDE a mapa skončila 15:3.

Třetí mapa nevypadala o moc jinak, opět si CDE zajistili několik draků a tím nabrali náskok ve farmě. Konečné skóre bylo 23:5 pro CDE.

Postup do semifinále si zajistili také Jerome.NEGGRET z jejich zápasu proti Flash.lol, Counter-Logic Gaming, kteří ve čtvrtfinále porazili iG velmi snadno 2:0 na mapy a Gameburg.

Semifinále

První semifinálový zápas CDE proti Jerome.NEGGRET dopadl velmi jednostranně ve prospěch Američanů, můžeme pouze říct, že Karthus v jungli v podání Linaka se nevyvedl podle představ.

Zajímavější ale byl zápas CLG proti Gameburg, který dopadl více než nečekaně. I přesto, že většina fanoušků očekávala jednostrannou hru ve prospěch CLG, Gameburg měli zjevně lépe natrénováno a své oponenty z Kanady přejeli 2:0.

Grand Finále

Na první pohled jsou favority Američané z Chicks Dig Elo. Pokud si nedají Poláci pozor na Gragase v podání Reginalda a Lee Sina Saintviciouse, pravděpodobně uvidíme velmi jednostrannou první mapu. První mapa bude hraná mimo stage, což by mělo znamenat, že celý zápas začne v 6:00. Poté se přesune na main stage, odkud bude od 7:30.

                  CDE {#Spojené státy americké}vs.
06:00
{#Polsko} Gameburg         

V zápasu o třetí místo uvidíme boj mezi reprezentanty Kanady a Francie, to se začne hrát již před finále, tedy od 05:00 na streamu Second stage, který naleznete zde.

                   CLG {#Kanada}
vs.
05:00
{#Francie} Jerome_NEGGRET

Máte i vy svého favorita? Povede se CDE potvrdit roli favorita nebo to budou Gameburg, kdo si domů odnese zlatou trofej?

Štítky: WCG 2011, CDE, Gameburg, TSM, CLG