Přejít k hlavnímu obsahu

Zamíří GuardiaN do FaZe?

28. 7. 2017 | 11:27 Counter-Strike 2
Přestupový kolotoč na světové CS:GO scéně se roztočil na plné obrátky. Ačkoliv se údajně chystá vícero velkých věcí, nejvíce spekulací aktuálně vychází z východní Evropy v rámci tzv. CIS shuffle.
Výchozí obrázek

Přestupový kolotoč na světové CS:GO scéně se roztočil na plné obrátky. Ačkoliv se údajně chystá vícero velkých věcí, nejvíce spekulací aktuálně vychází z východní Evropy v rámci tzv. CIS shuffle.

Ještě před krakowským Majorem by každý jasně tvrdil, že CIS jedničkou jsou Na`Vi, tým Ladislava 'GuardiaN' Kovácse. V Polsku však triumfovali Gambit Esports a vše je najednou jinak. Natus Vincere tak zahrají ve změnách nejen na CIS scéně hlavní roli. Fanoušci slovenského snipera a žluté skvadry v jednom však budou zklamání. Právě GuardiaN měl být tím hráčem, který celý kolotoč změn odstartuje. Dle zdrojů je jeho přestup už v podstatě hotovou věcí! Hlavním důvodem jsou opakované neshody v týmu po příchodu s1mpla na místo Zeuse.

Jak moc radikální změny se Natus Vincere ve výsledku dotknou? (Foto: HLTV.org)

Pokud je tato informace pravdivá, kampak zamíří? Nabízel by se přestup za Stykem a Zerem do HellRaisers, pro tuto sestavu však přestupové období zatím nevypadá vůbec dobře. Ve velkém se však mluví o přestupu někoho z Na`Vi do FaZe Clanu jako náhrada za jednoho ze dvojice kioshima/allu, která by měla být na odchodu. Zahraniční zdroje v čele s Jarkem Lewisem se shodují, že by právě sem měl zamířit Ladislav 'GuardiaN' Kovács. Svatbu má za sebou, a nová motivace do opravdu dlouhé kariéry by jednomu z nejlepších AWP hráčů na světě mohla pomoci.

„Slibuji, že se po hráčské pauze vrátím tam, kde jsem byl dříve.“

s1mple změny v Na`Vi potvrdil, GuardiaN nastínil, že se budou týkat i jeho. Ve výsledku však nepůjde o jedinou změnu. Nejvíce se skloňovalo jméno Edwarda, ale v současné chvíli to vypadá, že Natus Vincere opustí seized. Tento hráč dlouho podával stabilní výkony, po odchodu Zeuse se však přesunul na pozici IGL a už to nebylo úplně ono. Příchod nového in-game leadera a přesun na původní pozici by mu určitě pomohl, ale na to už zřejmě nedostane prostor.

Tohle byl GuardiaN v roce 2015, druhý nejlepší hráč světa. Dokáže se v novém působišti vrátit na výsluní?

Když budeme pracovat s informací, že Na`Vi opouští dva hráči, kdo jsou největší kandidáti na přestup do legendárního Counter-Strike týmu?

O takřka hotové věci se mluví o příchodu ANGE1a z HellRaisers, kde by slovenské duo Styko-Zero přišlo o základní stavební kámen celého týmu. ANGE1 má sice v HR stále platnou smlouvu, ale pro Na`Vi nemusí být žádný problém jej vykoupit. O setrvání Styka se Zerem se zatím nemluví, ačkoliv se objevila i nepotvrzená fáma, že by se STYKO mohl stát novou posilou mousesports. Druhé uvolněné místo by měl zaplnit electronic z FlipSid3 Tactics či jeden z hráčů Vega Squadron, pravděpodobně mir. Že bychom se dočkali nové éry Natus Vincere?

Nové hvězdy, nový in-game leader, nová motivace. Klantag Na`Vi se od svého zrození drží nepřetřžitě na špičce světové Counter-Strike scény a rádi jej tam uvidíme i nadále. CIS shuffle běží na plné obrátky a my se už nemůžeme dočkat, až skončí hráčská pauza a přestupy začnou trvat v platnost. Co si myslíte o spekulované sestavě Na`Vi? Dotkne se něco i českých a slovenských legionářů? Napište nám, na který spekulovaný přestup se nejvíce těšíte!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.