Přejít k hlavnímu obsahu

Známe jména nových mistrů ve FIFA 13 a Battlefield 3

Ve dnech 19. až 21. října hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic 2. ročník obnoveného oficiálního Mistrovství České republiky v počítačových hrách, na kterém se soutěžilo i o titul mistra ČR v titulech FIFA 13 a Battlefield 3.
Výchozí obrázek

Ve dnech 19. až 21. října hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic 2. ročník obnoveného oficiálního Mistrovství České republiky v počítačových hrách, na kterém se soutěžilo i o titul mistra ČR v titulech FIFA 13 a Battlefield 3.

Kvalifikace do finálového turnaje ve FIFA 13 probíhala ještě ve starší FIFA 12, poněvadž k vydání novějšího dílu došlo necelý měsíc před MČR 2012. Do bojů o šestnáct příček, zajišťujících účast na Jezerce, se online zapojilo 127 hráčů, mezi nimiž nechyběl ani loňský vítěz s přezdívkou CZZZECH.

Právě obhájci titulu se ale příliš nedařilo, když nestačil na jiné tři hráče, kteří dominovali turnaji. Zlato a společně s ním i certifikovanou sestavu MČR sestavenou společností HAL3000 si domů na Slovensko odvezl virtuální fotbalista SiR, jenž přehrál stříbrného Kubela odměněného procesorem Intel Core i7 i bronzového Brassilka, na něhož pro změnu připadla odměna v podobě streamovací karty od AverMedia.

V Battlefield 3 turnaji se pro změnu nejsilnější ukázali zástupci organizace eSuba, kteří porazili jak druhé Gunrunners, tak i třetí FeW-GamerS. Za to, že se ukázali v nejlepší formě při online kvalifikaci s účastí 79 pětičlenných týmů i mezi finálovou čtyřkou, si medailisté odnesli grafické karty GIGABYTE GTX660 Ti, streamovací karty AverMedia a herní myši GIGABYTE Aivia Krypton.

Celá akce MČR 2012 byla živě přenášena včetně komentovaných zápasů ve FIFA 13 a Battlefield 3 na čtyřech kanálech PLAYzone TV, na které během 50 hodin vysílání dorazilo bezmála 150 tisíc diváků, čímž byl o čtvrtinu překonán loňský rekord. Na místě si navíc diváci mohli vyzkoušet jak zmíněné hry společnosti EA, tak navíc také NHL 13 a ještě před vydáním Medal of Honor Warfighter, ve kterém se zde dokonce odehrál zápasový showmatch.

Projekt MČR vzniká a běží za podpory generálních partnerů NVIDIA, BenQ, INTEL, Western Digital Corporation, CZC.cz, GIGABYTE, DELL, AlienWare, HAL3000, Logitech, Electronic Arts, hlavních partnerů SteelSeries, Sea Sonic, Playman, eSubaWear, FakaHeda a mediálních partnerů Svethardware.cz, Evropa 2, Zing.cz, GameLeader.cz, Sector.sk, NextGen Expo, Gamesite.sk, NextGen magazín, Recenzeher.eu, Starcraftcz.com, ESL.eu/cz, TRYHARD.cz, Euro-liga.cz a RE-PLAY.