Přejít k hlavnímu obsahu

Americké CS:GO je mrtvé, tvrdí Shroud a Tarik. Co si myslí o platech hráčů?

18. 10. 2020 | 20:13 Counter-Strike 2
Zatímco evropské CS:GO stále letí a sbírá velká čísla, v Americe je situace diametrálně odlišná. Hráči se ve velkém přesouvají na Valorant, z CSka mizí také velké organizace jako 100 Thieves. I to se odráží na tom, že stále více hráčů tvrdí, že americké CS:GO je definitivně mrtvé.
Shroud
Shroud

To, že americká scéna na tom není dlouhodobě dobře, pozná téměř každý fanoušek. V nedávné době se však situace dostala na dosud největší dno. Může za to nejen odliv hráčů, kteří ve velkém přechází na Valorant, ale také odchod některých organizací. Pomyslným hřebíčkem do rakve byl konec působení organizace 100 Thieves.

K situaci na americké scéně se na svém streamu vyjádřil také bývalý profesionál Shroud, který patřil v CS:GO mezi severoamerickou elitu a s týmem Cloud9 získal několik velkých úspěchů. Ten se k současnému stavu vyjádřil velmi negativně a prohlásil, že americká scéna podle něj umírá.

Je tu právě teď jen pár NA týmů. Severoamerický region prostě není populární. Je tu Liquid a Evil Geniuses, to je vše. Všechny boje jsou v Evropě. Americké CS:GO prostě umřelo. Je to podle mého pro fanoušky obrovská ztráta. Náš region vždy přinesl spoustu hype a spoustu nadšení, takže tato ztráta je opravdu na nic.

Vyjádřil se také k platům. Platy kolem 40 000 dolarů měsíčně jsou podle něj naprosto přehnané a nechápe, kde se v umírajícím regionu takové peníze berou. 

Stejný pohled na věc dal také Tarik z týmu Evil Geniuses. Ten podobně jako Shroud prohlásil, že americká scéna je mrtvá. Zároveň poprosil o pomoc Evropu, což se také brzo stane. Většina amerických týmů, včetně EG, FURIA nebo Liquidtotiž hodlá strávit zbytek roku v Evropě, kde budou bojovat na turnajích jako BLAST, FLASHPOINT a další.

Zdroj: Ginx.tv
Štítky: shroud, tarik
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.