Přejít k hlavnímu obsahu

Arakoj o DreamHack Winter: Akci doporučuji všem hráčům

6. 12. 2018 | 21:04 Hearthstone
Na letošním DreamHack Winter se dařilo i Arakojovi z Rising eSports, který skončil v TOP 8. Jak hodnotí akci on?
Výchozí obrázek

Jak sis turnaj užil?

Musím říct, že letošní DreamHack byl pro mě nejlepším turnajem v životě. Splnil jsem si svůj sen – dostat se do TOPky na obrovském turnaji. A navíc jsem si zahrál na streamu před 10 000 lidmi.

Věřil sis před začátkem, že bys mohl dosáhnout na TOP 8?

Vždycky jsem věřil, že to můžu dokázat, ale kdyby mi někdo před turnajem řekl, že to dotáhnu mezi 8 nejlepších hráčů, určitě bych tomu nevěřil.

DreamHack Winter

Jak vůbec probíhala tvoje příprava?

Vzhledem k tomu, že DreamHack byl posledním turnajem před novou expanzí, bylo potřeba správně uhádnout turnajovou metu a k tomu mi velmi pomohly dva týdny staré line-upy z Dreamhacku v Atlantě. Strávil jsem více času v přípravě a tvorbě různých statistik v excelu, než samotným hraním. Následně jsem zjistil, co bylo v Atlantě nejlepší, a vzal jsem vlastní verzi line-upu hráče Gle a listy probral se spoluhráči. Na turnaji se ukázalo, že jsem výborně odhadl metu a i v zápasech, které jsem prohrál, jsem měl line-upovou výhodu.

A nemrzí tě, že jsi neprošel ještě o trošku dál?

Trochu mě mrzí, že mě porazil Pardub ve čtvrtfinále, chtěl jsem mu vrátil prohru ze swissu i s úroky. V danou chvíli jsem si věřil i na postup do semifinále, ale bohužel jsem ani napodruhé nenašel recept, jak porazit Quest Rogunu, která mu chodila výborně. Jinak jsem se svým výsledkem nadmíru spokojen.

Cestu do Švédska si tedy plánuješ zopakovat?

DreamHacku jsem se zúčastnil už podruhé, poprvé to bylo přesně před rokem, kde jsem nevyhrál v main eventu ani zápas, takže jsem se mohl tento rok jen zlepšit (směje se). Pokud to půjde nevynechám ani příští rok, kde bych mohl snad i zaútočit na titul…Dreamhack bych doporučil každému, ať už hraje pro zábavu, nebo na úrovni. Za zkoušku to stojí, protože je to parádní akce nepředstavitelných rozměrů!

Máš v plánu se příští rok soustředit i na MČR? Přeci jen, úspěchy slavíš, na největší domácí akci jsme tě ale vidět nemohli.

Vzhledem k tomu, že jsem na internátě, tak jsem nemohl odehrát dostatek NightCupů. Nejsem ani grinder v rankedech, takže jsem mohl na MČR zapomenout. Uvidíme, jaké změny přinese nový rok a jaká budou kritéria pro získávání bodů. Rád bych se pokusil dostat na MČR, ale tento rok mne čeká i maturita, takže uvidím, jak to budu zvládat.

Na závěr bych chtěl poděkovat mému týmu a sponzorovi, bez kterých bych se na tuto akci pravděpodobně nepodíval, celé česko-slovenské výpravě, která mně podporovala na místě a taky lidem co fandili jak divý v chatu a u obrazovek, moc si toho vážím. Byl jsem donucen si konečně založit i fanpage, tak můžete hodit like 
 

miluju videohry a hlavně ligu legend