Přejít k hlavnímu obsahu

Ardiis je očištěn od nepravdivých obvinění z cheatingu a vrací se na scénu jako posila pro G2

5. 7. 2020 | 21:57 VALORANT
Ardiis se přesunul z CS:GO na Valorant a okamžitě ukázal veřejnosti, že se v nové hře cítí jako doma. Jeho schopností si všimli i G2, ovšem tuto příležitost málem překazila nepravdivá tvrzení, že Ardiis na turnajích cheatuje. Riot Games se rozhodli věc důkladně prošetřit a konečně svým verdiktem očistili Ardiisovo jméno.
Ardiis
Ardiis

Bývalý CS:GO profesionál, Ardis 'Ardiis' Svarenieks, nedávno přesedlal na scénu Valorantu, avšak jeho příchod se neobešel bez problémů. Čelil totiž hromadě výčitek, když se ozval tvůrce cheatů, který tvrdil, že si prý Ardiis nechal udělat exkluzivní cheat na míru. Údajně ho měl použít při většině zápasů, které vyhrál, a stejně tak při jeho vítězství na Twitch Rivals turnaji. Na tato obvinění ale v reakci následovala mnohá další, mezi kterými se například našlo tvrzení, že Ardiis údajně používal nějaký druh hacku, který mu měl umožnit vidět oponenty skrze zdi a mapu.

Lidé navíc vzniklým tvrzením měli ještě větší tendenci věřit, protože je tento hráč známý pro svůj um s odstřelovacími puškami, tudíž by mu tyto programy poskytly obrovskou výhodu a jednoduché killy. Nyní se ovšem případ vrací do povědomí veřejnosti, protože se ukázalo, že všechna obvinění byla nepravdivá a Riot konečně Ardiisovi očistil jméno. Po tvrzeních, že Ardiis používá hacky, skrze které vidí přes stěny, prý on sám okamžitě kontaktoval Riot, aby se na tento případ řádně podívali a jak se ukázalo, nenašel se sebemenší náznak, že by profesionální hráč používal jakýkoliv nepovolený program, který by mu napomohl k vítězství.

Již v minulosti byl Ardiis obviněn v CS:GO kvůli matchfixingu, ale i v tomto případě mu byla prokázána nevina. V souvislosti s touto tématikou sám Ardiis přiznal, že kdysi v jeho CS:GO kariéře na tom nebyl dobře po finanční stránce a zvažoval úmyslně prohrát zápas pro rychlý výdělek. I když tento přešlap zvažoval, nikdy se k němu neuchýlil, stejně tak jako nikdy nepoužil žádný nepovolený program. Nyní, když jeho jméno bylo očištěno, ho elitní evropský celek G2 Esports konečně přijal mezi své řady jako posilu pro svou první Valorant soupisku. Ta je po podpisu lotyšského hráče čtyřčlenná, jako pátý aktuálně týmu hostuje David 'davidp' Prins.

G2 Esports mají aktuálně tohle složení:

 Španělsko Oscar 'mixwell' Cañellas Colocho
 Polsko Patryk 'paTiTek' Fabrowski
 Švédsko Jacob 'pyth' Mourujärvi
 Lotyšsko Ardis 'Ardiis' Svarenieks

G2 Ardiis
Zdroj: gameriv.com
Štítky: Ardiis, G2 Esports