Přejít k hlavnímu obsahu

Arq1tan po postupu na Czech HS Masters: V rozhodujících momentech mi přálo štěstí

1. 7. 2020 | 19:20 Hearthstone
Dalším postupujícím na Czech HS Masters z první kvalifikace, kterého jsme si vyzpovídali, je Jakub "Arq1tan" Coufalík. Jak se po svém úspěchu cítí on?
Czech Hearthstone Masters
Czech Hearthstone Masters

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, co říkáš na koncept celé aktivity a přímou podporu vývojářem hry? Chybělo něco takového na lokální scéně a může tomu pomoci?

Já si myslím, že je to skvělá příležitost zahrát si nějaký zajímavý turnaj na naší scéně i pro hráče, kteří přes týden nemají čas. Samozřejmě tyto turnaje se zajímavým prize poolem jenom pomáhají růstu scény.

Jaký balíček ti za celou kvalifikaci fungoval nejvíce a z jakého si naopak zklamaný?

Jelikož jsem bohužel swiss hrál z mobilu, tak nemám přesná čísla, ale pocitově mi nejlépe fungoval Highlander Mage, se kterým se mi podařilo zahrát pár krásných puzzle boxů . Naopak mě zklamal Priest, který nevyhrával ani matchupy, kvůli kterým jsem ho zvolil, a proto jsem si ho nakonec radši proti Norwisovi nezahrál.

Co od sebe očekáváš ve finálovém víkendu? Jaké umístění by pro tebe bylo úspěchem?

Úspěch bude výhra. Nemyslím si, že je správně jít na turnaj a nevěřit si na výhru.

Ve swiss fázi si porazil například Járu z týmu Nordavind a nebo m1lana z Eclotu, jak hodnotíš tvůj sobotní výkon?

Se sobotním výkonem jsem více méně spokojený. Myslím si, že jsem hrál poměrně vyrovnaně a v rozhodujících momentech mi často i přálo štěstí.

O postup sis zahrál s Norwisem z týmu Inside Games, vypadalo to, že soupeři nedáš šanci, přece jen ale dokázal vyrovnat a o svoje vítězství ses ještě musel obávat, co se v té druhé hře stalo?

Druhou hru jsem nezahrál úplně ideálně. Na 4. kole jsem se chybně rozhodl pošetřit Blade Dance, což mě ve výsledku stálo pár životů navíc. Zároveň pak v důležitém kole Norwis zkušeně topdecknul handu a z ní mu přifrčela téměř ideální kombinace karet. Já pak ze skully nenašel heal a nedalo se nic.

miluju videohry a hlavně ligu legend