Přejít k hlavnímu obsahu

Beta Battle Royale módu v Call of Duty vydána

13. 9. 2018 | 20:09 Všechny hry
Výchozí obrázek

Od doby, kdy PUBG, H1Z1 a Fortnite zpopularizovaly žánr Battle Royale, měli nadšenci do esportů na jazyku jedinou otázku: dostane se žánru i soutěživé prostředí? Tato otázka se blíží své odpovědi s tím, jak PUBG slaví relativní úspěch a Epic Games přihazují 100 milionů $ na Fortnite esport scénu. Nejnovější výstřelek z řady Battle Royale je zatím v beta verzi, je jím Blackout.

Call of Duty: Black Ops 4 - Blackout

Blackout je herní mód Call of Duty 4: Black Ops, přináší rozpoznatelné oblasti a zbraně v Battle Royale prostředí s lidmi, kteří bojují o to, kdo zůstane stát jako poslední. Otázka esportu byla do hry již zahrnuta. Mnoho lidí pochybovalo o možnostech Battle Royale esportu kvůli náhodným prvkům hry; od toho, kde se kruh spawnuje, až po loot dostupný v určitých lokacích. Šíří se názor, že žánr opravdu funguje v soutěživém prostředí. PUBG Global Invitational dokázal, že hru můžou hrát důsledně týmy a že i takový výstřelek může mít své diváky.   

Blackout se podobá PUBG v mnoha směrech; od realistického prostředí, přes samotnou hratelnost, až po tempo hry. Hra trvá okolo 30 minut, kdy hlavní akce přichází ke konci hry. Říká se, že Blackout bude pro PUBG smrtící, lidé si ale často neuvědomují jednu věc, a tou je, že podobné hry mohou o své místo ve světě esportu bojovat zároveň. Podívejte se třeba na takový MOBA žánr. League of Legends a Dota 2 jsou si přinejmenším dost podobné, co se layoutu týká, liší se ale v hratelnosti. Tyto dva tituly se považují na poli esportu za „Tier I“ a rozrůstají se, ačkoliv v průmyslu zabírají podobné místo. Takový případ může nastat i pro hry v žánru Battle Royale.       

Je proto třeba, aby hráči se svými soudy zatím počkali. Nevíme, zda Activision Blizzard plánuje dostat Blackout do esportových vod, vždyť se zdá, že společnost nedokáže uchopit Call of Duty v tomto směru správně ani po letech.I kdyby se však Blackout mód stal vůdčím mezi Battle Royale hrami, neznamená to, že tím Fortnite a PUBG nějak výrazně utrpí.    

Blackout opravdu vypadá dobře, ale do toho, aby pronikl do esportu, má zatím daleko. Jeho beta je vydána teprve čerstvě, ale už se těšíme, až uvidíme, kterým směrem půjde.

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.