Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard upravuje arty osmi karet, obsahovaly moc násilný či sexuální obsah

3. 7. 2019 | 14:14 Hearthstone
Hned osm karet se dočkává úpravy svého artu či rovnou názvu. Tyto arty dle designérů karet obsahovaly moc sexuální a násilný obsah a tím do současného stylu hry nezapadaly.
Hearthstone
Hearthstone

Jak jste si možná mohli všimnout, styl artů kartiček se u Hearthstone poslední dobou výrazně změnil. Design karet z klasických či basic setů se od těch z nejnovější expanze liší na první pohled a právě snaha sjednotit tyto dva styly stojí dle Blizzardu za tím, že nejnovější patch přinesl mimo jiné i úpravu artů (a ve dvou případech i názvů) hned osmi karet. Na těchto artech se totiž dle vývojářů hry nacházel moc násilný či sexuální obsah, který podle nich do současného designu hry nesedí.

U Bite a Eviscerate evidentně vadila především stříkající krev, Tauren prostřelený šípem na artu Deadly Shot nejspíše také není úplně vhodný, moc násilný byl nejspíše i art karty Headcrack a arty kartiček Secretkeeper a Windfury Harpy zase nejspíše obsahovaly moc sexuální obsah. S pochopením se u Blizzardu nesetkala ani odhalená kůže u Succubus a Mistress of Pain. Tyto dvě karty se navíc jako jediné nedočkaly pouze úpravy artu, změněn byl totiž i jejich název. Místo Succubus se bude dvojdrop pro Warlocka jmenovat Felstaker a Mistress of Pain byla zase povýšena na královnu.

Důvody, které stojí za rozhodnutím udělat Hearthstone méně drsný, úplně známé nejsou, lze tedy jen tipovat –teoreticky se můžou designéři těmito změnami snažit zalíbit Číně, kde jsou pravidla pro obsah ve hrách velice přísná, což už Blizzard jednou udělal v případu hry World of Warcraft. Tuto možnost ale samotní vývojáři popřeli a vypadá to tedy, že za těmito změnami v designu hry zkrátka stojí pouze snaha udělat hru dostupnější ještě pro více lidí včetně mladších hráčů.

Succubus
Windfury Harpy
Mistress of Pain
Deadly Shot
Secretkeeper
Headcrack
Eviscerate
Bite
miluju videohry a hlavně ligu legend