Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o trůn na CZSK scéně League of Legends: Jak to vidí PiOk, Random a další?

29. 3. 2020 | 10:55 League of Legends
Po sedmi týdnech ligy a dvou týdnech play-off jsme se konečně dočkali. Je tu finále česko-slovenské ligy Hitpoint Masters, ve které se utkají dva týmy, jenž si postupem do finále zajistili účast na EU Masters. Jsou to samozřejmě CZC.eSuba a Cyber Gaming. Jak duel vidí samotní aktéři a zástupci trenérů a komentátorů?
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters

V zápase budou papírovým favoritem jednoznačně eSubáci, kteří pod vedením Tomáše "Nightshare" Kněžínka zvládli vyhrát základní část se skóre 13:1 a jediný tým, který je zvládl obrat o hru, již zvládli vyřadit v semifinále 3:1. Proti nim stojí tým Cyber Gaming, který před play-off vyměnili carry dvojici a jak se ukázalo, byla to trefa do černého. PiOk s Prokerem přinesli do týmu velkou kvalitu a po jednoznačné výhře nad Flayn Esports si poradili i s hvězdami nabitým týmem Sampi. Finále se v neděli dočkáme okolo sedmé hodiny večerní, ale ještě předtím se od 14 hodin bude hrát zápas o 3. místo, které zároveň znamená uhájení svého místa v lize. Poražený tým s bramborovou medailí si bude místo zpátky vydobýt v uzavřené kvalifikaci. 

Jak to vidí midlaner CZC.eSuby, Adam "Random" Grepl:

Nová botlane našemu teamu určitě prospěla, Dany je hodně sebejistý, i když je to jeho první "tryhard team" a hraje ve scrimmech proti mnohem zkušenějším hráčům, Rufus pomáhá Danymu s wave managementem a vším okolo macro game, takže se vzájemně doplňují. Pokud budeme hrát naší hru, tak by finále mělo dopadnout 3-0, ale určitě nechceme nikoho podcenit a uděláme si podrobnou přípravu, jako na každého soupeře.

Největší hrozba bude, když se nám nepodaří vyhrát early, jak jsme zvyklí a dostaneme nějaký těžký outscale v late game. Myslím si, že Cyber Gaming mají všechny hráče na podobné urovni až na role support a jungle duo, kteří za ostatními poněkud zaostávají.

Svůj pohled před finálovou sérií nastínil také marksman Cyber Gaming, Lukáš "PiOk" Lőrinc:

Cítim sa určite lepšie ako minulý split, keďže sme nemali najlepší EU Masters run a mne sa osobne nehralo najlepšie. V pláne som mal si dať pauzu na cely spring split, ale už mi kompetitívne hranie začínalo chýbať, a tak som nakoniec vzal ponuku od CG. Moje výkony hodnotím kladne, mal som celú presezónu a takmer cely split na to aby som si uvedomil kde som robil najväčšie chyby a myslím si, že som ich takmer všetky fixol.

Teamové výkony hodnotím taktiež kladne, keďže sme porazili favoritov v semifinále a postúpili do EU Masters, čo bol hlavný cieľ. Dúfam že zápas s eSubou nebude jednoznačný, jak to všetci očakávajú, a snáď prekvapíme s dobrým výsledkom.

ESubaLogo std.pngCZC.eSuba

29. 3. 19:00Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika RobocopTopWondro  Slovensko
 Česká republika JejkyJungleLylajn  Slovensko
 Česká republika RandomMidProker  Česká republika
 Česká republika DanyAD CarryPiOk  Slovensko
 Česká republika RufusSupportPitress  Česká republika

Za komentátorský tým predikoval sérii Radoslav "Broxiguard" Hájek:

Jak eSuba tak CG ukázali, že si chtějí urvat vítězství a i přes drobné nedostatky je vidět kvalitní teamplay a chuť porazit soupeře. CG lehce překvapili výhrou nad Sampi, ale je vidět že s příchodem PiOka se stali o dost silnějším soupeřem. eSuba jako favorit odvedla svou práci a teď je znovu na čase porvat se o pohár!

Od finále si slibuji vyrovnaný duel, kde klíčovým faktorem bude souboj Jejkyho a Lylajna v lese. CG mají silné hráče ale pokud se Jejkymu podaří diktovat tempo zápasu, eSuba by měla tento finálový duel zvládnout 3-1 a znovu zvednout nad hlavy pomyslný pohár!

A z odborné veřejnosti své vyjádření dodal také trenér Vikingekrig Esports, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský:

Co se týká herního projevu jednotlivých týmů, myslím si, že všichni viděli dominanci eSuby v základní části. Nejsem si ale jistý, jestli byla změna před playoff úplně vhodná, každopádně Tomáš určitě ví, co dělá. Co se týče Cyber Gaming, jejich herní projev je mi velmi sympatický a přijde mi zápas od zápasů lepší. Kluci hrajou styl hry, který mám osobně rád já sám a PiOk do týmu zapadl ještě lépe, než kdokoliv čekal.

Co se týče finálové série, očekávám ji velmi vyrovnanou, klíčové dle mého bude to, jak si dokáže Lylajn poradit s Jejkyho playstylem. Pokud se na této roli podaří CG soupeře přehrát, věřím, že mají na to si pro titul dojít, ale pokud se tohle nestane, Jejky dotáhne svými skvělými výkony eSubu poměrně lehce pro další titul.