Přejít k hlavnímu obsahu

Česká republika zná své reprezentanty pro virtuální Mistrovství světa v ledním hokeji

21. 5. 2020 | 13:24 Všechny hry
Epidemie nového koronaviru kosí jednu sportovní akci za druhou a zrušení se nevyhnulo ani vrcholu hokejové sezóny. Jako částečnou náhradu za zrušené mistrovství ve Švýcarsku přináší Mezinárodní federace ledního hokeje alespoň virtuální mistrovství, ve kterém poměří síly fanoušci z předních hokejových zemí.
Pepcastachurcik + Jarin87
Pepcastachurcik + Jarin87

Virtuální mistrovství IIHF Esports Fan Championship se bude konat v termínu původního mistrovství světa a nabídne boje všech šestnácti zemí, které se měly světového šampionátu zúčastnit. Nebudou tedy chybět ani reprezentanti z Česka a ze Slovenska. Výběr hráčů proběhne skrz kvalifikace a šanci zahrát si budou mít hráči NHL 20 nezávisle na platformě, turnaj se totiž odehraje na PS4 i Xbox One. Kvalifikace započaly 15. května a hlavní turnaj odstartuje o dva týdny později. Jméno virtuálního světového šampiona se dozvíme 7. června.

Zápasy budou vysílány na platformě Twitch a IIHF slibuje také bohatý obsah na svých sociálních sítích. Nejlepší virtuální hráči si kromě prestiže zahrají také o peněžité ceny, hokejový merch a speciální VIP zážitky spojedné s ledním hokejem. K jedinečnému turnaji se vyjádřil také samotný prezident IIHF René Fasel:

Vážíme si spolupráce s produkční společností Infort, díky jejím rostoucím zkušenostem v esportu budeme moci dostat hokej k fanouškům novou, poutavou cestou. Těšíme se, až uvidíme fanoušky budovat svůj vlastní osud hvězd virtuálního turnaje, kde budou reprezentovat svou zemi.

UPDATE 19. května: Lokální kvalifikace jsou u konce a Česká republika zná své reprezentanty pro blížící se mezinárodní klání. Celkově se turnajů zúčastnilo přes 150 hráčů a mezi ty nejlepší to dotáhla řada známých jmen z Esport hokejové ligy. Dres se lvem však neobleče ani z jeden z hráčů BK Mladá Boleslav, kteří EHL před nedávnem ovládli. Kumbik to nejdále dotáhl do čtvrtfinále, Jifi23 pak nezvládl finále platformy PS4, kde podlehl Josefu "Pepcastachurcik" Stachurovi. Ten má na kontě bronz z Esport hokejové ligy a kromě toho i skalpy elitních domácích hráčů. Ve výběru jej pak doplní Jaroslav "Jarin87" Řehoř, který si z EHL odnesl stříbrnou medaili. Jeho vítězství je možná ještě překvapivější, protože na Xboxu se jednoznačně čekal triumf Dzouviho.

Ani mi to nedochází, je jednoduše neuvěřitelné reprezentovat svou vlast. Počítám s tím, že na mě budou velké nároky, prostě musím předvést to nejlepší, co ve mně je,

řekl po postupu na Mistrovství světa Pepcastachurcik z brněnské Komety.

Abychom doplnili informaci i o slovenské kvalifikaci, tak do té se přihlásil podobný počet hráčů, jako těch českých. Na PS4 zde uspěl Anton "Fenomen36363" Mesko, na Xboxu pak Sandra "Lady Brunette" Demitrová.

Zdroj: hokej.cz
Štítky: IIHF
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.