Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 přichází s přestavbou týmu, přivádí čtyři nové hráče

3. 7. 2019 | 15:12 Counter-Strike 2
Americký tým Cloud9 opět sahá do sestavy, tentokrát však drasticky. V sestavě totiž zůstal pouze jediný hráč, přichází hned čtyři noví.
Výchozí obrázek

Už od svého triumfu na loňském ELEAGUE Majoru se Cloud9 potýkají s problémy, když dlouhodobě nedokázal přijít se sestavou, která by navázala na výkony starého týmu. V týmu se během roku a půl prostřídalo téměř 15 hráčů, avšak žádná ze sestav nevydržela dlouho. Po neúspěšné kvalifikaci na StarLadder America Minor dochází k největší změně v sestavě amerického týmu, tým totiž mění hned 4 hráče.

Cloud9 roster revamp

Jediným hráčem, který v sestavě zůstává, je autimatic, který je právem řazený mezi nejlepší americké hráče. K němu se nově přidají Mixwell, daps, koosta a TenZ. Do týmu navíc přichází i bývalý coach týmu Ghost, JamezIRL, kterému bude krýt záda zkušený valens.

Do týmu tak přichází mix zkušených hráčů a mladých talentů. V čele týmu bude stát daps, zkušený in-game leader, který dovedl tým NRG na světovou špičku. Do Ameriky se vrací španělská hvězda Mixwell, který si s dapsem zahrál již v roce 2016 v úspěšné sestavě týmu OpTic, a který obsadí pozici hlavního snipera. V týmu se ukáže také Američan Koosta, jenž naposledy působil v týmu Ghost. Poslední posilou je talentovaný Kanaďan TenZ, jenž pomohl týmu Bad News Bears kvalifikovat se na americký Minor.

V týmu zůstává, i když pouze na lavičce, také RUSH. Není tedy vyloučeno, že se do sestavy vrátí.

Po vítězném Majoru jsme nikdy nezkusili sestavu kompletně předělat, pouze jsme zkoušeli dosadit hráče a doufali, že to bude opět fungovat. Některé věci jde však dosáhnout pouze tak, že vykročíme novým směrem. Doufejme, že James, Damian, Tyson, Oskar a Kenny dokážou spolu s Timem vytvořit tým, na který můžeme být všichni hrdí!

- Soham "valens" Chowdhury

Nová sestava Cloud9 se poprvé představí již příští sobotu, kdy se objeví na BLAST Pro Series Los Angeles v této sestavě:

 Spojené státy americké Timothy "autimatic" Ta
 Kanada Damian "daps" Steele
 Španělsko Oskar "mixwell" Canalles
 Spojené státy americké Kenneth "koosta" Suen
 Kanada Tyson "TenZ" Ngo

 Spojené státy americké James "JamezIRL" Macaulay (coach)

Zdroj: cloud9.gg
Štítky: Cloud9
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.