Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 třetím NA LCS týmem na Worlds

15. 9. 2018 | 12:00 League of Legends
Worlds 2018 se blíží a NA LCS se už kvalifikovaly Team Liquid a 100 Thieves. Třetím reprezentantem NA LCS bude vítěz regionální kvalifikace.
NA LCS Gauntlet
NA LCS Gauntlet

Regionální kvalifikace se hraje stylem gauntlet, takže do něj týmy budou dosazeny podle toho, kolik za oba splity celkem nasbíraly bodů. V prvním kole se tak utkají Clutch Gaming a Echo Fox. Vítězný celek pak bude čelit TSM a o třetí americký spot na Worlds se utká výherce druhého kola s aktuálním vicemistrem NA LCS, Cloud9.

Clutch Gaming

  • Jarní split: 4. místo
  • Letní split: 9. místo
  • PZ tip: 4. místo
cgln

Clutch Gaming se letošní franchising vyplatil všema deseti. Jarní split se jim sice vydařil a jako nové organizaci se týmu podařilo dostat se přes TSM do semifinále, ale v létě výkony stagnovaly a nakonec po základní části tým skončil na devátém místě. Tento tým má tedy velké štěstí, že se v gauntletu vůbec ukáže, a proto je objektivně pasován do role největšího outsidera. Tým má stále velmi kvalitní soupisku a pokud se jí podaří hodit za hlavu neúspěchy z letního splitu, může své soupeře ještě pořádně potrápit. Záležet bude ale na tom, v jaké pohodě do zápasu hráči půjdou a jestli LirA či Febiven zahrají na své maximum. Právě díky nim totiž Clutch na jaře vyhrával většinu her a tlak skrz midlane v létě týmu jasně chyběl.

Echo Fox

  • Jarní split: 3. místo
  • Letní split: 5. - 6. místo
  • PZ tip: 3. místo
foxln

Echo Fox bude mít před sebou velmi těžkou cestu. Úspěch či neúspěch tohoto týmu vysoce závisí na dvojici Huni a Dardoch, kteří v letním play-off nepodali takové výkony, jaké tým potřeboval. Bylo vidět, že se tým stále ještě sehrával, protože tým v polovině summer splitu vyměnil hned tři hráče. Damonte a Lost aktuálně zkrátka nejsou hráči, okolo kterých by Echo Fox chtěl hrát, ale zároveň nejsou nějakými velkými slabinami, které by týmu Ricka Foxe měly prohrát hru. Pokud tým ukáže lepší souhru a skvělé individuální výkony od toplanera a junglera, může se Echo Fox nakonec radovat z postupu. Razantní změna týmového projevu se však neočekává a proto patří stále mezi outsidery.

Team SoloMid

  • Jarní split: 5. - 6. místo
  • Letní split: 3. místo
  • PZ tip: 2. místo
tsmsux

Bjergsen se dostává do skvělé formy, což potvrdil ve všech třech play-off zápasech, ve kterých přesvědčivě zastínil své soupeře. Sám ale tým k vítězství nedovede a i když se hraje často právě okolo něj, je třeba, aby svou hru posunul o level výše i další hráč - buď Zven nebo Hauntzer. Zejména od dánského marksmana se toho totiž před sezónou čekalo daleko více a Zven už nutně musí ukázat, že mu titul nejlepšího ADC západu patřil oprávněně a znovu patřit může. Pokud tým bude chtít porazit silné Cloud9, bude to vyžadovat hlavně připravenost a flexibilitu, která TSM často schází, a to dlouhodobě. Pro organizaci by to mohlo být vůbec poprvé, co by se nedostala na světový šampionát a už jen to, že se musí účastnit gauntletu, je pro tým s takovou fanouškovskou základnou velké zklamání.

Cloud9

  • Jarní split: 5. - 6. místo
  • Letní split: 2. místo
  • PZ tip: 1. místo
sestavac9

Na jaře hráči Cloud9 v play-off nečekaně vyhořeli 0-3 s Team Liquid a stejným výsledkem skončilo i finále letního splitu, proti stejnému soupeři. Cloud9 má za sebou velmi chaotické období, ve kterém svým způsobem pokračuje. K nečekaným taktikám a champion pickům jsou fanoušci ale daleko přívětivější, než k nečekaným posíláním hvězd do akademie. V posledních týdnech základní části se ale sestava ustálila a vypadá silně, flexibilně a týmově, jak je u silného Cloud9 zvykem. V play-off jsme od nich proti TSM čekali trochu jednoznačnější výhru, ale pokud budou hrát podobným stylem, jako když vyhráli právě proti TSM, měli by s pár klopýtnutími postoupit na Worlds jako NA tým #3.

whowins

Harmonogram

  • 1. kolo: Echo Fox vs. Clutch Gaming 3:0
  • 2. kolo: Team SoloMid vs. Echo Fox - 3:0
  • 3. kolo: Cloud9 vs. Team SoloMid - 3:0
Štítky: NA LCS, Worlds