Přejít k hlavnímu obsahu

Co můžeme očekávat od letního splitu FORTUNA COOL ligy?

22. 7. 2019 | 23:06 Counter-Strike 2
Jarní část FORTUNA COOL ligy je minulostí, již tuto středu startuje split letní. Co od něj můžete očekávat?
Team Brute
Team Brute

Jak už je u FORTUNA COOL ligy zvykem, v základní části bude bojovat osmička týmů. Na rozdíl od jara se všechny nemusely probojovat přes kvalifikace, úřadující mistři z Brute.gg a vicemistři z ROG.eXtatus obdrželi pozvání a jasno tak nebylo pouze o šesti účastnících. Jako první se k této dvojici připojili Dark Tigers a Trust.Universe, z druhé kvalifikace startovní pole rozšířili eSuba a DEFEATERS a do finálního počtu tuto šestici minulý pátek doplnily týmy XDDDDDD a ECLOT.LYNX. O účastnících už je tedy nějakou dobu jasno, poslední dobou ale začaly domácí scénou zmítat zprávy o velkých změnách a o tom, v jaké sestavě jednotlivé týmy nastoupí, tedy jisté není.

FORTUNA COOL liga

Dle spekulací změny s největší pravděpodobností zasáhnou třeba Brute.gg, se kterými by se měl rozloučit jejich dosavadní kapitán leckr. Do kolotoče přestupů by se pak z účastníků COOL ligy měli zapojit také eSuba, Dark Tigers a ROG.eXtatus a prakticky jisté je i to, že ve stejné sestavě jako v kvalifikacích nenastoupí ani XDDDDDD, u kterých by změny měly být dokonce ze všech nejdrastičtější. Oficiálně potvrzené ale zatím nic nebylo a to, v jakých sestavách budou jednotlivé týmy bojovat, tedy budeme vědět až při startu prvních ostrých zápasů.

Co se týče systému ligy, v základní části se bude hrát stále klasickým, specifickým formátem, jenž v sobě kombinuje double round-robin s bo1 zápasy a klasický round-robin s bo2 utkáními. Postup na play-off v něm čeká na čtyři týmy, které si to pak všechny rozdají v single-elimination pavouku se všemi zápasy hranými offline na zářijovém KAMIQ YOU FESTu. Podzimní split letošní FORTUNA COOL ligy zkrátka vypadá zajímavě už nyní, tedy ještě předtím, než vůbec odstartoval, a toho, co přinese, se už tedy nemůžeme dočkat.

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend