Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyřnásobní mistři ČR jsou zpět! Dev7l a queztone budou letos hájit barvy Sampi.Tipsport

2. 2. 2021 | 19:00 Counter-Strike 2
Odpočet je u konce a dlouho očekávané oznámení je konečně tady. Organizace Sampi jako jedna z posledních dlouho mlčela, ale nová pětice kolem Pechyna a kinza je dnešním dnem oficiální. Největším tahákem sestavy je především duo Dev7l a queztone, které se do akce vrací po delším čase.
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport

Okolo Sampi.Tipsport se již od poloviny prosince šuškalo, že se chystá velký převrat. Jako dva základní pilíře v týmu zůstávají pouze Marek 'Kinzo' Bílek a Martin 'Pechyn' Pechoušek, zbylá trojice hráčů oficiálně končí. Martin 'bery' Beránek ani Martin 'Dytor' Handl zatím oficiálně nové angažmá nemají, Dominik 'Fraged' Herz už střílí za Team Moops. Sampi se kromě hráčů loučí také s koučem, Jozef 'd0di' Kiss se totiž rozhodl přestoupit k Entropiq.

Už nějaký týden se hovořilo především o tom, že by sestavu účastníka loňského MČR mělo rozšířit zkušené duo Patrik 'Dev7l' Stuchlík, Richard 'queztone' Strnátko. Dlouholetí parťáci a čtyřnásobní mistři ČR nebyli na scéně v loňské sezóně vidět a zejména queztone si dával herní pauzu. Nyní jsou však oba připraveni se v plné síle vrátit v barvách Sampi.Tipsport, kteří si pro rok 2021 udržují status profesionálního týmu. Tento faktor je opravdu důležitý, protože oba několikanásobní čeští šampioni dobře vědí, co je potřeba obětovat tomu, aby patřili mezi nejužší špičku. Jejich zkušenosti jistě Sampi potáhnou, a jedinou otázkou je, kolik hráčského umu jim toho z nejúspěšnějších let zůstalo v rukou. In-game leaderem totiž z loňské sezóny zůstává, možná překvapivě, Kinzo.

Pátým hráčem Sampi.Tipsport se stává Vít 'noobiq' Pohlot, který byl po rozpadu ECLOT horkým zbožím. Právě díky konci této sestavy také noobiq zdědil slot v lize ESEA Advanced a v hierarchii mezinárodních soutěží tak Sampi nemusí začínat od nuly. Díky lednovému startu této ligy však veřejnost znala už celou pětici, která spolu trénuje a zřejmě ukazuje tolik potenciálu, že již prvotního poskládání nebylo potřeba nic měnit. Zkušeností vedle hráčských dovedností mají sice Sampi nyní na rozdávání, po konci d0diho i tak stále hledají nového kouče.

Sestava Sampi.Tipsport pro rok 2021:

 Česká republika Marek 'Kinzo' Bílek
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Patrik 'Dev7l' Stuchlík
 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Česká republika Vít 'noobiq' Pohlot

Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.